Η επιχειρηματικότητα μπορεί να παίξει ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη

13:02 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και η επιχειρηματικότητα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας στην Κύπρο Κώστας Γεννάρης, κατά τη διάρκεια του Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας (Βιομηχανία) που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, το διήμερο 18 – 19 Ιουλίου 2012. Ο κ. Γεννάρης συμπλήρωσε πως αυτός είναι ο βασικός σκοπός του Ατυπου Συμβουλίου που πραγματοποιείται σήμερα.

Το Ατυπο Συμβουλίου συνεχίζει τις εργασίες του στο συνεδριακό

Κέντρο Φιλοξενία, και το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη και του Ευρωπαίου Επίτροπου αρμόδιου για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα Antonio Tajani.

Ο κ. Γεννάρης ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Ανταγωνιστικότητας και ο αρμόδιος Επίτροπος συζήτησαν τρόπους με τους οποίους η καινοτόμα επιχειρηματικότητα και η καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από την παρούσα οικονομική κρίση.

Οι τομείς που συζητήθηκαν, είπε ο κ. Γεννάρης, είναι αυτοί στους οποίους οι περισσότερες επιχειρηματικές δυνατότητες των πολιτών, και κυρίως των νέων, των γυναικών, των επιστημόνων και των μεταναστών, μπορούν να απελευθερωθούν και στις οποίες βασικά εμπόδια μπορούν να υπερπηδηθούν.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, και το πώς μπορεί να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που έχουν αποτύχει.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι σημερινές συζητήσεις θα φέρουν στην επιφάνεια νέες στοχευμένες πολιτικές, οι οποίες θα βοηθήσουν νεοσύστατες επιχειρήσεις να μετατραπούν σε μεγάλες επιχειρήσεις, θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας και θα ενθαρρύνουν την οικονομική ευημερία», κατέληξε ο κ. Γεννάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα