Η επίσκεψη Πέρες στην Ελλάδα στον τουρκικό Τύπο

17:23 7/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Με τίτλο «Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Πέρες επισκέπτεται την Ελλάδα», η Ζαμάν γράφει ότι η προσέγγιση που ξεκίνησε στις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας την τελευταία περίοδο, έφθασε με την επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Πέρες στην Αθήνα, σε μία νέα φάση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πέρες θα μιλήσει για τρεις μέρες με Έλληνες αρμοδίους για θέματα όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η γεωργία , το εμπόριο και ο τουρισμός και θα αναζητηθούν

δυνατότητες συνεργασίας. Θα έχει επίσης επαφή με την εβραϊκή κοινότητα της χώρας. Οι σχέσεις των δύο χωρών, παράλληλα με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ κατά τα δύο τελευταία χρόνια, ενισχύθηκαν κατά τρόπο που θα οδηγήσουν σε συνεργασία σε κάθε τομέα, προστίθεται.

Σύμφωνα με την Ζαμάν, η συνεργασία, που συμπεριέλαβε και τον «ε/κ τομέα» στέφθηκε με τις επισκέψεις των ηγετών. Οι τρεις χώρες, παρά την σκληρή αντίδραση Τουρκίας και του ψευδοκράτους συνεργάζονται και στις έρευνες φυσικού αερίου που συνεχίζονται στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται.

Στην επίσκεψη Πέρες στην Αθήνα αναφέρεται και η Βατάν με τίτλο «Ελλάδα και Ισραήλ ανέπτυξαν την φιλία τους».  Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ισραηλινό Πρόεδρο και στις δηλώσεις του Ελληνα Προέδρου ότι είναι παλιοί και πραγματικοί φίλοι με τον κ. Πέρες.

Η Ακσιάμ με τίτλο «Ο Πέρες στην Αθήνα: Επιθυμούμε ειρήνη στην Μεσόγειο» γράφει ότι ο Ισραηλινός Πρόεδρος είπε ότι οι δύο χώρες κατάγονται από την Μεσόγειο και επιθυμούν να δουν ειρήνη στην Μεσόγειο. Επίσης, αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι ο η Κύπρος είναι το πρώτο νησί της Μεσογείου που είναι μέλος της ΕΕ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα