Η ΕΤΕπ βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου, διαμηνύει ο Βέρνερ Χόιερ

20:17 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργεια, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς η ΕΤΕπ βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Παράλληλα, τόνισε πως η επίσκεψή

του στην Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία εφόσον κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας η ΕΤΕπ θα λειτουργεί υπό τη καθοδήγηση του Κύπριου Οικονομικού Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή, έγινε το απόγευμα δεκτός από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο συζήτησε σειρά θεμάτων όπως η οικονομική κατάσταση, το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, οι ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕ και Κύπρου, και οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

«Η ΕΤΕπ είναι ενεργή στην Κύπρο στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας για πέραν από 30 χρόνια. Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς είναι αναγκαίο να βρισκόμαστε σε μια από τις χώρες στις οποίες ανήκουμε διότι η ΕΤΕπ είναι η μακροχρόνια επενδυτική τράπεζα των κρατών μελών της ΕΕ, οι μέτοχοι μας είναι τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ο κ. Χόιερ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εδώ επίσκεψή του, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο σε λίγες βδομάδες καθώς, όπως σημείωσε, «για έξι μήνες θα λειτουργούμε υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου».

«Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες για τις προκλήσεις που έρχονται με την Προεδρία της ΕΕ, καθώς και για τη διεθνή οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση», είπε και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και για τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, μιλήσαμε για τις μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες μεταξύ της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και μιλήσαμε και για τις συναρπαστικές προοπτικές που αναπτύσσονται στον τομέα της ενέργειας, σε σχέση με το φυσικό αέριο και με τα νέα ενεργειακά αποθέματα. Ολα αυτά είναι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χόιερ χαρακτήρισε αξιόλογη την επίσκεψή του στην Κύπρο, αναφέροντας επίσης πως κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν και θέματα που άπτονται του διεθνούς περιβάλλοντος, και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, όπου η Κύπρος, όπως σημείωσε, διαδραματίζει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ΕΤΕπ εργάζεται μαζί με την Κύπρο για πάνω από 30 χρόνια. «Η σχέση μας είναι εξαίρετη και έχοντας εξηγήσει στον Πρόεδρο της ΕΤΕπ την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο λάβαμε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι,η ΕΤΕπ είναι μαζί μας και είναι έτοιμη να μας βοηθήσει ξανά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς», είπε.

«Η σχέση μας είναι μακρόχρονη», είπε ο κ. Σιαρλή και πρόσθεσε: «Δεν είναι πάντοτε εύκολο να αντιμετωπίζεις καταστάσεις, όπως η παρούσα, όμως, βασικά έχουμε τον ίδιο

Keywords
Τυχαία Θέματα