Καζαμίας: Η Κυβέρνηση ΘΑ λάβει αποφάσεις για φυσικό αέριο

18:06 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε αποφάσεις για το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, απορρίπτοντας τη θέση ότι ως απερχόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τις αποφάσεις σε αυτούς που θα κυβερνούν του χρόνου.

Ο κ. Καζαμίας, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης που έγινε στο 34ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ, ανέφερε ότι «αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ ως συναρμόδιος Υπουργός για τα θέματα της ενέργειας, είναι ότι δεν θα εισακούσουμε τις προτροπές κάποιων

που μας λεν ότι ‘αυτή η Κυβέρνηση φεύγει σε ένα χρόνο και καλείται να μην πάρει καμία απόφαση για τα θέματα της ενέργειας για να τις πάρουν εκείνοι οι οποίοι θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου του χρόνου’».

«Αυτή είναι μία τοποθέτηση κάθετα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και την απορρίπτω ασυζητητί», τόνισε.

Η Κυβέρνηση και όποια Κυβέρνηση και να ήταν στη θέση μας, πρόσθεσε, «οφείλει στα πλαίσια διαφάνειας, νομικά τεκμηριωμένα, καλύπτοντας τα πολιτικά, τα οικονομικά και τα θέματα ασφάλειας του τόπου να πάρει το γρηγορότερο δυνατό και να προωθήσει εκείνες τις αποφάσεις που θα φέρουν το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό για να έχουμε και φθηνότερο ηλεκτρισμό».

Ανέφερε επίσης ότι «σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της ΑΗΚ με χαρά άκουσα ότι πριν από το τέλος του δεύτερου εξαμήνου αυτού του χρόνου η ΑΗΚ με τις επιδιορθώσεις και τις εγκαταστάσεις που γίνονται μετά το τραγικό ατύχημα που είχαμε στο Μαρί, θα είναι σε θέση να είναι χρήστης νέας πρώτης ύλης, η οποία θα την οδηγήσει στη δραστική μείωση του κόστους της».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι «στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα εξαγγελθούν τα μέτρα ανάπτυξης». Ωστόσο, κληθείς να αποκαλύψει κάποια εξ αυτών, αρνήθηκε λέγοντας ότι «επειδή στα θέματα δεοντολογίας είμαι πάρα πολύ αυστηρός θέλω επισήμως πρώτα να ενημερώσω τα κόμματα».

Απαντώντας σε σχόλιο του συντονιστή του πάνελ Αγγελου Λοϊζου ότι αντίθετα με τις αυξητικές τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού στην Κύπρο η τουριστική κίνηση η οποία πριν από 11 χρόνια ήταν 2,6 εκ., σήμερα είναι 2,3 εκ. και το εισόδημα ανά τουρίστα που πριν 11 χρόνια ήταν με σημερινές τιμές 1090 ευρώ το άτομο, σήμερα είναι 733 ευρώ το άτομο, ο κ. Καζαμίας είπε ότι «να δούμε σίγουρα τις ευθύνες του κράτους, της Κυβέρνησης σ’ αυτή την περίπτωση θα πω, διότι αυτή οφείλει να έχει την πρωτοβουλία στα θέματα ανάπτυξης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω να σας απασχολήσει και το θέμα της ανανέωσης των επενδύσεων σας». Υπάρχει, είπε, ο ισχυρισμός ότι δεν αναβαθμίσαμε αρκετά το τουριστικό μας προϊόν και σε τούτο ασφαλώς μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και το κράτος. Απευθυνόμενος προς τους συνέδρους έθεσε παράλληλα το ερώτημα «σε ποιο βαθμό φροντίσατε να αναβαθμίσετε την προσφορά του προϊόντος που σας αφορά»;

Ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης κλήθηκε να τοποθετηθεί και στο θέμα της περικοπής των κονδυλίων του ΚΟΤ για διαφήμιση, σημείωσε ότι «η μόνη

Keywords
Τυχαία Θέματα