Η γαλλική εταιρεία Coface αποχωρεί από την Ελλάδα

11:05 20/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η γαλλική εταιρεία Coface, η οποία είναι θυγατρική του γαλλικού τραπεζιτικού ομίλου BPCE και δραστηριοποιείται στην ασφάλιση των προμηθευτών σε περίπτωση στάσης πληρωμών των πελατών τους, αποφάσισε να διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα επικαλούμενη την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της Coface, που είναι θυγατρική

του γαλλικού τραπεζιτικού ομίλου BPCE και ασφαλίζει τους προμηθευτές σε περίπτωση στάσης πληρωμών των πελατών τους, διευκρίνισε χθες ότι η απόφαση για διακοπή των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ελήφθη για τρεις λόγους:

1. Στη σημαντική αύξηση των μη εξοφλούμενων συναλλαγών από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα το «απότομο» φαινόμενο της μη εξόφλησης συναλλαγών δεν αφορά μόνο τις αδύναμες επιχειρήσεις αλλά και αυτές που παρουσίαζαν μέχρι τώρα χαμηλό βαθμό κινδύνου.

2. Στην αναθεώρηση της αξιολόγησης από την ICAP (εταιρία επιχειρηματικών πληροφοριών και συμβουλευτικών υπηρεσιών), η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 3 βαθμίδες της εμπιστοσύνης στην ελληνική επιχειρηματική αγορά.

3. Στην ελληνική κρίση χρέους που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει βραχυπρόθεσμα σε μία πολύ μεγάλη ύφεση στη χώρα.

Oπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ενωση για τη Διαχείριση Kινδύνων και Aσφαλίσεων των Eπιχειρήσεων (Amrae), μέλος της οποίας αποτελεί η Coface, «κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι η διατήρηση του ιδίου επιπέδου κάλυψης δεν ήταν πλέον λογική ή ανάλογη με την υποχρέωσή μας ως προς την πρόληψη των κινδύνων».

Οι δραστηριότητες της Coface, που έχει κύκλο εργασιών 1.662 εκατ. ευρώ, καλύπτουν 66 χώρες και διαθέτει 165.000 πελάτες -επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα