Η ΓΣ των ΚΑ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 45 εκ. ευρώ

19:02 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) κατά 45 εκατομμύρια ευρώ, υπό μορφή έκδοσης Δικαιωμάτων Προτίμησης για αγορά μετοχών (rights issue), καθώς και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από 9 σεντ σε 1 σεντ, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΚΑ Σταύρο Σταύρου να κάνει έκκληση “προς όλους ανεξαίρετα τους μετόχους να συμβάλουν ώστε να προχωρήσει ομαλά η έκδοση νέου κεφαλαίου”.

“Όπως η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, ως ο κυριότερος μέτοχος της εταιρείας, θα συμμετάσχει στην έκδοση δικαιωμάτων

προτίμησης με το πλήρες ποσό που αντιστοιχεί στο μερίδιο συμμετοχής της στο κεφάλαιο της εταιρείας (31,33 εκ. ευρώ), κάνω θερμή έκκληση να υπάρξει και αντίστοιχη συμμετοχή από τους ιδιώτες μετόχους”, είπε ο κ. Σταύρου, κατά την ΓΣ των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιου Φλουρέντζου.

Ανέφερε ότι “μια τέτοια χειρονομία από την πλευρά των ιδιωτών μετόχων θα βοηθήσει τα μέγιστα ν’ αρθούν οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις και αμφιβολίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου” και ταυτόχρονα “θα δώσει προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Κύπρου το μήνυμα ότι οι ιδιώτες μέτοχοι πιστεύουν στο μέλλον της εταιρείας και συμμετέχουν ενεργά στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διάσωση της”.

“Τα κεφάλαια της νέας έκδοσης είναι απαραίτητα, γιατί θα ενισχύσουν την εταιρεία και θα προσφέρουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του Σχεδίου των εμπειρογνωμόνων που θα υποδεικνύει προς τα πού θα κινηθούμε για να πετύχουμε την αναδιάρθρωση αυτού του τόσου νευραλγικού Οργανισμού για τον τόπο μας”, σημείωσε.

Ο κ. Σταύρου εξέφρασε την πίστη του ΔΣ “στην εταιρεία και τις δυνατότητές της” και διαβεβαίωσε ότι “με την δεδηλωμένη βοήθεια και συμπαράσταση της Πολιτείας- Κυβέρνησης και Βουλής και με την στήριξη των μετόχων της, θα κάνουμε το παν”, όπως είπε, “για να απεγκλωβίσουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές από την ζημιογόνα τροχιά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν και να προκόψουν”.

Ο ρόλος των ΚΑ “όχι μόνο δεν έχει εξαντληθεί, αλλά έχουν και μέλλον και προοπτική στον ορίζοντα”, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, “ότι θα προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές τομές και θα εφαρμόσουμε χωρίς παρέκκλιση ή καθυστέρηση τους σχεδιασμούς εκείνους που θα επιφέρουν εξυγίανση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σταύρου είπε ότι “στις ΚΑ έχουμε κάνει ήδη βαθειά ενδοσκόπηση και δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αδρανείς”, προσθέτοντας ότι “αν δεν εκμεταλλευτούμε το χρόνο και δεν κάνουμε εκείνα που πρέπει για να γυρίσουμε την εταιρεία και να την καταστήσουμε ανταγωνιστική, το συντομότερο δυνατό, κανένα στοίχημα δεν κερδίζουμε, όσο κι αν ευχόμαστε να τα καταφέρουμε”.

Είναι για αυτό αδήριτη η ανάγκη, συνέχισε, “να αιμ

Keywords
Τυχαία Θέματα