Πέτρος Κληρίδης: “Όλα τα διαβήματα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο”

14:13 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πολύ απομακρυσμένο θεωρεί ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, το ενδεχόμενο να γίνουν οποιαδήποτε νομικής φύσεως διαβήματα από πλευράς της νομικής υπηρεσίας, σε σχέση με την απαγωγή των τριών αστυνομικών και την κατάσχεση του εξοπλισμού και των οχημάτων τους, από τα κατοχικά στρατεύματα.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό και ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί η Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει σε διαβήματα, ο κ. Κληρίδης είπε πως “όλα τα διαβήματα γίνονται σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτήν τη φάση, γιατί τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι δύσκολο ή θα ήταν

πάρα πολύ δύσκολο, για να μην πω και άλλους χαρακτηρισμούς, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, εννοώ ο Γενικός Εισαγγελέας της ή άλλα όργανα της Δημοκρατίας, να προσφύγουν στα ούτω καλούμενα Τ/κ  δικαστήρια για να ζητήσουν κάποιου είδους θεραπεία, όπως είναι η επιστροφή των αυτοκινήτων και των άλλων υλικών που έχουν κατασχεθεί”.

“Όλες, επομένως, οι προσπάθειες γίνονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι μέσω των επίσημων οργάνων της Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το πρόσωπο που κρατείται από τις ελληνικές αρχές, σε σχέση με το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως εναπόκειται στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει πότε θα εκδοθεί στην Κύπρο, σημειώνοντας πως “δεν παίρνουν χρόνο αυτές οι διαδικασίες”.

“Έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η έκδοση του στην Κύπρο και αναμένεται, αφού γίνουν σχετικές διεργασίες εκεί μέσω των δικαστηρίων και εξασφαλιστεί η έγκριση των δικαστηρίων για την έκδοση του, να μεταβούν αστυνομικοί από την Κύπρο για να τον συνοδεύσουν να έρθει εδώ για να συνεχιστούν οι ανακρίσεις”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κληρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα