Η Κύπρος στη Διάσκεψη Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος ΕΕ

16:07 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει την Κυριακή ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Περιβάλλοντος και των Επιτροπών Εξωτερικών των Κοινοβουλίων της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η διάσκεψη διοργανώνεται από το Κοινοβούλιο της Δανίας, στις 14 και 15 Μαΐου, στα πλαίσια της Δανέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το πρώτο μέρος της Διάσκεψης θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν στο Χάρτη Πορείας για την Παγκόσμια Διάσκεψη Ρίο+20 για την

Αειφόρο Ανάπτυξη.

Τους συμμετέχοντες θα προσφωνήσει, ανάμεσα σ’ άλλους, η Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Κλιματικής Δράσης Connie Hedegaard και θα συμβάλουν στη συζήτηση με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι του Δικτύου της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Αειφόρο Ανάπτυξη και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, στο δεύτερο μέρος θα συζητηθεί το Εβδομο Πρόγραμμα Δράσης της Ε.Ε. για το Περιβάλλον, εκ των κύριων ομιλητών για το οποίο θα είναι η Υπουργός Περιβάλλοντος της Δανίας Ida Auken.

Keywords
Τυχαία Θέματα