Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Λουκάς Παπαδήμος

Όλα τα σημαντικά θέματα που τίθενται στον δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών, της διαφαινόμενης σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και το ενδεχόμενο νέων εκλογών, θα απασχολήσουν τη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στη συνάντηση θα συζητηθούν

θέματα που έχουν σχέση με την εξωτερική οικονομική πολιτική της χώρας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις διεθνείς αγορές, αλλά και θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής. Στη συνάντηση θα τεθούν και τα θέματα των Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και πώς θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα) και του ΝΑΤΟ, όπου είναι πολύ πιθανό να επανατεθεί και το θέμα της συμμετοχής των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι είναι δεδομένο πως τους δύο κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας θα απασχολήσει και η ανησυχία που εντείνεται, με βάση τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, γύρω από το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Επί τάπητος επίσης θα τεθεί το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη – και των συνεπειών, της, βεβαίως – του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ που λήγει στις 15 Μαΐου, καθώς και η εκπροσώπηση της χώρας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαΐου καθώς και σε εκείνη του ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα