Η Κυβέρνηση πολιτικοποιεί την έρευνα για το οικονομικό έγκλημα, λέει το ΑΚΕΛ

19:00 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού σε γραπτή δήλωση για την Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου οδηγούν στην πολιτικοποίηση ενός θέματος, που θα έπρεπε να τύχει χειρισμού με αποκλειστικό γνώμονα την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συντελέστηκε ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας.

Είπε ότι από την πρώτη στιγμή του διορισμού της

Ερευνητικής Επιτροπής και παρά τις ενστάσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με κάποιους όρους εντολής της, το ΑΚΕΛ εξέφρασε τη θέση ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να διεξαχθούν χωρίς τις οποιεσδήποτε πολιτικές παρεμβάσεις.

Κατά τον κ. Δαμιανού η παραίτηση του Παναγιώτη Καλλή, προστιθέμενη στην παραίτηση του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη, είναι γεγονός που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους κυβερνώντες.

«Είναι ξεκάθαρο μέσα από τη δήλωση του κ. Καλλή ότι η παραίτηση ουδόλως σχετίζεται με το ΑΚΕΛ όπως κάποιοι προσπαθούν να υποβάλουν», και χαιρέτησε «το βασικό μήνυμα που περιλαμβάνει η παραίτηση του κ. Καλλή, που δεν είναι άλλο από μήνυμα ευσυνειδησίας αλλά και έμπρακτης εφαρμογής της αρχής της διαφάνειας, που θα έπρεπε να αφορά όλα τα δημόσια πρόσωπα».

«Τόσο δια στόματος Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ όσο και άλλων στελεχών του Κόμματος, καυτηριάσαμε την προσπάθεια των κυβερνώντων να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, επιχειρώντας να κατευθύνουν την ερευνητική διαδικασία και να προκαταλάβουν το αποτέλεσμα», συνεχίζει ο κ. Δαμιανού.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέροντας επίσης ότι την ώρα που απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα, «είναι λυπηρό τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ αντί να εργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων, να χρησιμοποιούν γλώσσα απαράδεκτη και υιοθετούν λόγο διχαστικό» και διατύπωσε τη θέση ότι «οι κυβερνώντες θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι ο λαός τους ενέταξε να κυβερνήσουν και θα πρέπει να κυβερνήσουν εγκαταλείποντας την προεκλογική τους προπαγάνδα.

Καταλήγοντας ο κ. Δαμιανού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ θα παραμείνει υπεύθυνο και σίγουρα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες των νέων ηγετών του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα