Η Λάρνακα βράβευσε καπετάνιους υπό Παναμαϊκή σημαία κρουαζιερόπλοιων

13:47 6/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στα πλαίσια του προγράμματος Larnaka`s Loyal Friends του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης, τελετή βράβευσης των Καπετάνιων των υπό Παναμαϊκή σημαία πλοίων Golden Iris & Royal Iris και του Διευθυντή της

εταιρείας Mano Maritime Ltd από το Ισραήλ.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες αφίξεις τουριστών στη Λάρνακα, αφού τα συγκεκριμένα κρουαζιερόπλοια επιλέγουν τη Λάρνακα εδώ και χρόνια ως προορισμό στα προγράμματά τους. Για φέτος τα δύο πλοία προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν πάνω από 70 αφίξεις στο Λιμάνι Λάρνακας που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων μέχρι σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «το γεγονός ότι δύο κρουαζιερόπλοια έχουν ήδη ξεκινήσει να επισκέπτονται τη Λάρνακα και αναμένεται ένας αριθμός πέραν των 65 χιλιάδων επισκεπτών μας χαροποιεί. Η τελετή βράβευσης ενισχύει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του λιμανιού και της μαρίνας με τον τουριστικό προσανατολισμό που του έχει δοθεί».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι παλαιότερα τα κρουαζιερόπλοια δεν διανυκτέρευαν στη Λάρνακα, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «μέσα από τον αριθμό των 65 και πλέον χιλιάδων επισκεπτών η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Λάρνακας και ο Δήμος έχουν κάνει με διάφορους τρόπους να διευκολύνουμε τους τουρίστες να επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και τα αξιοθέατα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης είπε πως «υπάρχει μια πολύ στενή συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και δουλεύουμε πολύ σκληρά σ’ αυτό το τομέα. Ολοι μαζί προσπαθούμε για το κοινό όφελος της πόλης μας» είπε και πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια η Εταιρεία έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα μεταξύ των οποίων και η σημερινή τελετή βράβευσης».

Ανέφερε ακόμα ότι η Εταιρεία έχει «διοργανώσει διάφορες εκδρομές για τους επισκέπτες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια όχι μόνο για τη πόλη της Λάρνακας αλλά και για την επαρχία η οποία έχει πολλές ομορφιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα