Η Λεϊλά Ζάνα στο πλευρό των Κούρδων απεργών πείνας στο Στρασβούργο

18:31 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο πλευρό των Κούρδων, που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας στο Στρασβούργο, διαμαρτυρόμενοι για τους φονικούς βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών στις κατοικούμενες από Κούρδους περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, βρέθηκε, η ανεξάρτητη βουλευτής του τουρκικού Κοινοβουλίου και βραβευμένη με το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωκοινοβουλίου Λεϊλά Ζάνα.

Σκοπός της παρουσίας της, να ευαισθητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα (Συμβούλιο Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) για το κουρδικό

πρόβλημα.

Η Λεϊλά Ζάνα έγινε δεκτή από μεγάλο αριθμό ευρωβουλευτών και θα παρευρίσκεται και στη συνέντευξη Τύπου που, ύστερα από την έγκριση που έδωσαν οι αρμόδιοι του Ευρωκοινοβουλίου, θα παραχωρήσουν στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, οι Κούρδοι απεργοί πείνας στο Στρασβούργο, στις 16.00 ώρα Γαλλίας.

Στο πλαίσιο των επαφών της, η κ. Ζανά συναντήθηκε και με την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, η οποία της εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο «σκληρά δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό».

Δεν είχε, ωστόσο, την ίδια αντιμετώπιση με εκείνη που της επεφύλαξε το Ευρωκοινοβούλιο, και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου έσπευσε, ενόψει της επίσκεψης της στο Στρασβούργο, να διαμηνύσει προς τους Κούρδους απεργούς πείνας να διακόψουν την απεργία διότι δυσχεραίνουν το έργο των διαφόρων υπηρεσιών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, με την ψυχολογική πίεση που, σύμφωνα με τον κ. Θόρμπγιον Ζάγλαντ, ασκούν με την παρουσία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα