Η Λόφου σημειώνει αξιόλογη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, είπε ο ΥΠΕΣ

21:22 14/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η φιλοπρόοδη κοινότητα Λόφου, που σημειώνει τα τελευταία χρόνια μια αξιόλογη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, έχει καλλιεργήσει, ταυτόχρονα, μια λαμπρή παράδοση στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που προβάλλουν την κυπριακή πολιτιστική παράδοση, την τοπική ταυτότητα και κληρονομιά του λαού μας, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου Λόφου ελκύει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή

τόσο γνωστών καλλιτεχνών», πρόσθεσε.

Ο κ. Χάσικος είπε πως καλά οργανωμένες και πετυχημένες εκδηλώσεις όπως η αποψινή συμβάλλουν τα μέγιστα στη συντήρηση, τη διατήρηση και ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος αλλά και στην προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης, που αποτελεί για τον τόπο μας ένα μοναδικό θησαυρό.

«Είναι επίσης γεγονός ότι μέσα από τέτοιες κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως είναι το Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου Λόφου, του οποίου εξάλλου η φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της κοινότητάς σας, δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους, στους απόδημους και στους ξένους επισκέπτες να διασκεδάσουν μαζί, να ψυχαγωγηθούν μέσα σε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον και να διευρύνουν τις μεταξύ τους σχέσεις», συμπλήρωσε.
Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στη σημαντική επιτυχία των πολιτιστικών αλλά και άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Λόφου, διαδραματίζουν, επίσης, ρόλο οι φυσικές ομορφιές της κοινότητας, η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται – αμφιθεατρικά πάνω στους λόφους και σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων – το άριστα διατηρημένο και προσεγμένο φυσικό της περιβάλλον, η λαϊκή της αρχιτεκτονική με την ιδιαίτερη τοιχοποιία και τις χαρακτηριστικές ξύλινες κατασκευές των σπιτιών της, ο μεγάλος αριθμός, το εντυπωσιακό εύρος και η ποικιλομορφία των πολιτιστικών της εκδηλώσεων.
«Είναι εμφανείς και καλώς γνωστές οι σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους οργανωμένους φορείς της Λόφου, ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του χωριού, το οποίο είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα παραδοσιακά χωριά της Κύπρου τόσο από αισθητικής όσο και από ιστορικής απόψεως», είπε.

Όλα αυτά τα χαρίσματα, σε συνδυασμό με το δυναμισμό που διακρίνει τους κατοίκους, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Αποδήμων της κοινότητας, ελκύουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να απολαμβάνουν την παραμονή τους στο θαυμάσιο περιβάλλον της Λόφου, με μια ξεχωριστή ποιότητα διαμονής, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής δραστηριότητας, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα