Η νεολαία αποδήμων τίμησε τον Παύλο Κοντίδη στο Λονδίνο

15:17 13/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παύλο Κοντίδη δεξιώθηκε, χθες βράδυ, στο οίκημα της Ελληνοκυπριακής Αδελφότητας στο βόρειο Λονδίνο, ο Σύνδεσμος Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, τον Κύπριο Ολυμπιονίκη, που έφθασε από το Σαουθάμπτον όπου σπουδάζει ναυπηγική, καλωσόρισε o Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) Χρήστος Καραολής, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Παύλος Κοντίδης αποτελεί τρανό παράδειγμα των

ευεργετημάτων που αποφέρει η αφοσίωση, η επικέντρωση στο στόχο και η σκληρή δουλειά.

Για την υπερηφάνεια που ένιωσαν όλα τα μέλη της Κυπριακής παροικίας στη Βρετανία για το επίτευγμα του Παύλου Κοντίδη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου μίλησε στη συνέχεια, ανεβαίνοντας στο βήμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου Πέτρος Δρουσιώτης. «Η νίκη σου αποτελεί νίκη για όλους τους Κύπριους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ολυμπιακή σου επιτυχία σε έχει καταστήσει Πρεσβευτή όχι μόνο της Κυπριακής νεολαίας αλλά ολόκληρης της αγαπημένης μας Κύπρου παντού στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Δρουσιώτης εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στις όποιες μελλοντικές προσπάθειες, δράσεις και πρωτοβουλίες του Κύπριου Ολυμπιονίκη και του ζήτησε να μη διστάσει να ζητήσει βοήθειά για όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του, λόγω των σπουδών του, στη Βρετανία.

Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας, η επικεφαλής της κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής Ανδρούλα Ζαχαρίου, η οποία, όπως είπε, συνδέεται με τον αργυρό Ολυμπιονίκη με στενούς δεσμούς συγγένειας, αναφέρθηκε στον ενεργητικό και πειθαρχημένο χαρακτήρα του καθώς και στις άριστες σχολικές του επιδόσεις. Ιδιαίτερη μνεία ,έκανε επίσης, στην οικογένεια του και ειδικά στον πατέρα του, παλιό ιστιοπλόο, Παναγιώτη Κοντίδη για την ηθική και υλική υποστήριξη που του παρείχε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τελική κατάληξη την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, για το οποίο «ολόκληρη η Κύπρος είναι υπερήφανη.»

Στον σύντομο λόγο που ακολούθησε την απονομή τιμητικής πλακέτας για το Ολυμπιακό του κατόρθωμα, ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές της δεξίωσης και δήλωσε πως η παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση της παροικίας αποτελεί γι’ αυτόν «μεγάλη τιμή.» Στη συνέχεια έκανε λόγο για την θετική εντύπωση που του έχει προκαλέσει η έντονη υπερηφάνεια που αισθάνονται οι ομογενείς μας στη Βρετανία για την εθνική τους ταυτότητα.

«Έχω καταλάβει,» σημείωσε «ότι οι Κύπριοι του εξωτερικού είναι δύο φόρες Κύπριοι.»

Keywords
Τυχαία Θέματα