Η ΟΕΛΜΕΚ απορρίπτει αύξηση μιας διδακτικής περιόδου στο ωράριο εκπαιδευτικών

19:52 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εναντίον αποφάσεων που θα αφήσουν άνεργους εκπαιδευτικούς, τάσσεται η ΟΕΛΜΕΚ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ συνήλθε σήμερα και ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχαν οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στις 28 Μαρτίου 2013.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ,

αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση του θέματος της αύξησης μιας διδακτικής περιόδου στο ωράριο των εκπαιδευτικών.

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ επαναβεβαιώνει την ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης με την οποία απορρίπτει την αύξηση μιας διδακτικής περιόδου στο ωράριο των εκπαιδευτικών και καλεί τον Υπουργό Παιδείας να στηρίξει αυτή τη θέση.

«Υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου, θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σίγουρα θα πλήξει το επίπεδο της Δημόσιας Εκπαίδευσης», προσθέτει και αναφέρει ότι πάγια θέση της οργάνωσης είναι πως «το Δημόσιο Σχολείο πρέπει να προστατευθεί από οποιεσδήποτε περικοπές και ειδικά από τα μνημονιακά μέτρα»

Η ΟΕΛΜΕΚ εισηγείται όπως αντί να γίνει αύξηση κατά μία διδακτική περίοδο, να αποκοπεί το απαιτούμενο ποσό από τον Προϋπολογισμό του ΙΔΑΒΕΠ (Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών Προγραμμάτων), ο οποίος συνολικά ανέρχεται στα €18 εκατομμύρια ευρώ», προσθέτει.

Το ΥΠΠ, συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ, να προχωρήσει στην προσφορά σχεδίου κινήτρων για προαιρετική αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών που έχουν ξεπεράσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και ιδιαίτερα όλων, όσοι έχουν συμπληρώσει τους 400 μήνες υπηρεσίας.

«Με το μέτρο αυτό, εκτός του ότι θα μπει νέο αίμα στην εκπαίδευση, θα προκύψει σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο Ταμείο», είναι η θέση της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία επίσης προτείνει όπως εισαχθούν δωρεάν λογισμικά και έτσι ότι μπορούν να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμυρίων.

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση και την προεκλογική δέσμευσή του, να επαναδιαπραγματευθεί τη σχετική πρόνοια του Μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα