Η Πάφος έχει προοπτική ανάπτυξης, δηλώνει η Π. Αντωνιάδου

12:51 25/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η Πάφος έχει προοπτικές ανάπτυξης στη βάση διαφόρων τομέων, έστειλε η υποψήφια Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, προσθέτοντας ότι ως υπουργός Εμπορίου είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επαρχία Πάφου και είχε δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων αεροπορικών δρομολογίων προς την Πάφο ώστε να μπορέσει να τονωθεί ο τουρισμός.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Αντωνιάδου αναφέρθηκε επίσης και στην εισήγηση που είχε δεχτεί από το Εμπορικό

και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία ενός δεύτερου τερματικού υγροποίησης στην Πάφο. Ήταν, συνέχισε, «μια ιδέα την οποία εκτίμησα ως πολύ ενδιαφέρουσα, και εξακολουθώ να εκτιμώ, ότι είναι μια προοπτική η οποία πρέπει να διερευνηθεί γιατί προσφέρει διασπορά τόσο της ανάπτυξης στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου όσο και του κινδύνου».

Πρόσθεσε ακόμη πως η Πάφος έχει προοπτικές ανάπτυξης και στον τομέα των κατασκευών, προοπτικές οι οποίες, όπως είπε, είχαν κτυπηθεί από την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η κ. Αντωνιάδου συμπλήρωσε ακόμη πως οι Ενωμένοι Δημοκράτες υποστηρίζουν ότι δεν είναι η ώρα να αυξάνονται οι φορολογίες, και ότι για να τονώσεις την οικονομική ανάπτυξη χρειάζονται μειώσεις των φορολογιών, προσθέτοντας πως εισήγηση των Ενωμένων Δημοκρατών είναι όπως μειωθεί ουσιαστικά ο φόρος επί των πωλήσεων ακίνητης ιδιοκτησίας.

Η κ. Αντωνιάδου αναφέρθηκε επίσης και στην ευρύτερη πρότασή της για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου. Εκτιμούμε, είπε, ότι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση σίγουρα χρειάζεται η υπογραφή κάποιου μνημονίου για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το δάνειο που τόσο χρειαζόμαστε και για να ξεκινήσουμε την πορεία μας μπροστά.

Η άποψη μας, πρόσθεσε, «είναι ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης είναι ένα καταστροφικό μνημόνιο, γιατί όχι απλώς πνίγει την ανάπτυξη, αλλά φορτώνει όλο το βάρος της αποπληρωμής του δανείου στον απλό άνθρωπο».

Επανέλαβε επίσης την πρότασή της για την ανάπτυξη του τεμαχίου 12 μέσω της επίσπευσης των εργασιών για την εξόρυξη του φυσικού αερίου, ούτως ώστε να μπορέσουμε, όπως είπε, να δημιουργήσουμε άμεσα ροές εισοδημάτων με τις οποίες θα μπορέσουμε να πείσουμε την Τρόικα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε νωρίς ροές εισοδημάτων, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δανείου.

Έτσι, κατέληξε, δεν θα χρειάζεται η Τρόικα να επιμένει στην αποπληρωμή του δανείου με μέτρα που επηρεάζουν κατά αποκλειστικότητα τον απλό άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέργας εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία της κ. Αντωνιάδου στο δημοτικό μέγαρο, την οποία ενημέρωσε για τα προβλήματα της πόλης αλλά κυρίως για την πορεία υλοποίησης της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική Αρχή ούτως ώστε να έχουμε μια επιτυχή πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα