Η Πάφος γιόρτασε τα «Ανθεστήρια»

08:22 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση της Ανοιξης και των λουλουδιών «Τα Ανθεστήρια» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Πνευματικό Ομιλο Πάφου.

Η Πάφος γιόρτασε «τα Ανθεστήρια» με εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων στολισμένων με λουλούδια, με την συμμετοχή μαθητών από τα εκπαιδευτήρια της Πάφου, τα σωματεία, τις οργανώσεις και άλλα κοινωνικά σύνολα. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ολες οι συμμετοχές χρηματοδοτούνται με ένα συγκεκριμένο ποσό από τον Δήμο Πάφου.

Η παραλιακή λεωφόρος της Πάφου κατακλύστηκε από χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν τη γιορτή της Ανοιξης. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ανέφερε ότι η Πάφος συνεχίζοντας την προσπάθειά της για να πάρει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017 διοργάνωσε και φέτος τα Ανθεστήρια. «Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα της παράδοσης και της κουλτούρας μας, αλλά κυρίως να προβάλουμε την πόλη μας τόσο στους επισκέπτες αλλά και στους δημότες μας», ανέφερε ο Σάββας Βέργας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου Αριστος Αριστοτέλους ανέφερε ότι η γιορτή της Ανοιξης και των λουλουδιών, «τα Ανθεστήρια», ταυτίζουν την Πάφο με την πιο χαρούμενη και πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

«Σε μιαν εποχή», είπε, «που το περιβάλλον καταπονείται και επιβαρύνεται από την αλόγιστη βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, τέτοιες εκδηλώσεις υπενθυμίζουν σε όλους μας την ευθύνη να σεβόμαστε και να αγαπούμε τη φύση, για να μπορούμε να την χαιρόμαστε και να την χαίρονται και οι επόμενες γενιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα