Η ΠΟΑΣ διαμαρτύρεται…

14:04 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη μη συμπερίληψη της στο διάλογο για το Μνημόνιο, εξέδωσε σήμερα η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών, στην οποία σημειώνει ότι θα μελετήσει το ενδεχόμενο να αντιδράσει στην εξέλιξη αυτή με τη λήψη μέτρων είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ομοσπονδίας μας κρατηθήκαμε μακριά από την επίσημη ή άλλη ενημέρωση, για όλα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με την οικονομική κρίσης. Προτάσεις της

Τρόικας ,αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης, εισηγήσεις/θέσεις  όλων των κοινωνικών εταίρων. Μας θεώρησαν αχρείαστους και μη αναγκαίους και για κάποιους ίσως να είμαστε και παρείσακτοι» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΑΣ.

Προσθέτει πως παρ’ όλα αυτά απευθύνθηκε και πάλι στις 4 Οκτωβρίου 2012 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τούς Υπουργούς  Οικονομικών και Εργασίας ζητώντας συμμετοχή της στον κοινωνικό  διάλογο. Μάλιστα στις 12 Οκτωβρίου έστειλε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εισηγήσεις κυρίως σε ότι αφόρα τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ζητώντας συνάντηση μαζί τους».

Οπως αναφέρει η ΠΟΑΣ στο υπόμνημα αναφέρεται η ιδιαιτερότητα των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών, ιδίως το γεγονός ότι τροφοδοτούν συνεχώς το κράτος πλουσιοπάροχα, και γίνονται εισηγήσεις για το θέμα των αποκοπών να ρυθμιστεί ώστε να γίνονται υπό μορφή εισφορών για να μη επηρεάζονται μακροπρόθεσμα οι συντάξεις, ενώ περιλαμβάνονται  και μέτρα για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας και κερδοφορίας τους,  για την πάταξη της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης.

Παράλληλα τονίζεται η έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας για μετοχοποίηση/ιδιωτικοποίηση των πιο πάνω Οργανισμών.

Αναφέροντας ότι έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια υπομονής, αναμονής και ανοχής, επιδεικνύοντας υπέρμετρη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, η ΠΟΑΣ σημειώνει ότι θα μελετήσει τη λήψη μέτρων είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις «για να εκδηλώσει την αντίδραση της στην απαράδεχτη συμπεριφορά τόσο της Κυβέρνησης όσο και άλλων φορέων που αποφασίζουν αυθαίρετα για το ποιοι θα μετέχουν στο κοινωνικό διάλογο και ποιοι όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα