Η στήριξη της ΑΗΚ στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ συνεχίζεται

16:37 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, η παράδοση του νέου διαμορφωμένου χώρου του σχολείου του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ από τον Πρόεδρο και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ. Αφού διαπιστώθηκε την Άνοιξη του 2011 η ανάγκη για αναβάθμιση του χώρου του σχολείου αυτού, η Διεύθυνση της ΑΗΚ με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του σχολείου με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς,

ευχάριστου, λειτουργικού και άνετου χώρου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Στροβόλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντικά Στελέχη της ΑΗΚ, ο Γενικός Διευθυντής και άλλα μέλη της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, κ. Χάρης Θράσου ανάφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: “Η στήριξη μας στο Μακάριο Νοσοκομείο έχει γίνει ένας θεσμός και πραγματικά νιώθουμε περήφανοι που στηρίζουμε τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν. Η κίνηση μας αυτή είναι το αποτέλεσμα που βλέπεται σήμερα. Αναλαμβάνοντας όλα τα σχετικά έξοδα η ΑΗΚ φρόντισε την πλήρη ανακαίνιση της αίθουσας η οποία είναι πλέον σύμφωνα με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες Ασφάλειας και Υγείας.

Θεωρώ τιμή για την ΑΗΚ τη συνεργασία αυτή με το Μακάριο Νοσοκομείο και είναι χρέος για μεγάλους Οργανισμούς όπως είναι η ΑΗΚ να στηρίζουν νοσηλευτήρια ή και συνδέσμους που είναι δίπλα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Μια τέτοια ενέργεια της ΑΗΚ είναι και η στήριξη που προσφέρει η ΑΗΚ στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ευχόμαστε στα παιδιά που πρέπει να νοσηλευτούν στο Μακάριο Νοσοκομείο, να περνούν στο χώρο αυτό, δημιουργικά και με ασφάλεια κάποιες ώρες από την εδώ παραμονή τους, καθώς επίσης γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα σπίτια και τα σχολεία τους”.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Σταύρος Μαλάς αφού έκαμε αναφορά στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ ευχαρίστησε την ΑΗΚ για την προσφορά της και ανέφερε ότι προσβλέπει και σε νέες συνεργασίες στο μέλλον.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρευρέθηκε η Γενική Διευθύντρια
κ. Ολυμπία Στυλιανού η οποία ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της ΑΗΚ για τη σημαντική κοινωνική προσφορά του Οργανισμού προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Η πρωτοβουλία αυτή της ΑΗΚ αποτελεί σίγουρα έμπρακτη απόδειξη της συλλογικής ευθύνης και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της ΑΗΚ για τα παιδιά αυτά. Δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών, από δυο μέχρι δεκαπέντε χρονών, επισκέπτονται καθημερινά το σχολείο, και ασφαλώς ο α

Keywords
Τυχαία Θέματα