Η Τουρκία με παρελκυστική πολιτική δεν επιτρέπει λύση, επανέλαβε ο Στεφάνου

10:32 22/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία ακολουθεί, διαχρονικά, αδιάλλακτη, αρνητική και παρελκυστική πολιτική στο Κυπριακό και με την όλη στάση της δεν επιτρέπει την επίτευξη λύσης, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «μ’ αυτή της τη στάση επιδιώκει να παγιώσει και να μονιμοποιήσει τα τετελεσμένα της κατοχής με την άγονη παρέλευση του χρόνου».

Μιλώντας στο μνημόσυνο του ήρωα Γεώργιου Ανδρονίκου, που τελέσθηκε το πρωί στο Μοσφίλι, ο κ. Στεφάνου ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις

για υλοποίηση αυτού του στόχου προβαίνοντας σε μαζικό εποικισμό που αλλοιώνει τη δημογραφική σύνθεση της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λαού μας.

«Η κατοχική δύναμη σφετερίζεται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες και καταστρέφει τα μνημεία, τις εκκλησιές ακόμα και τα νεκροταφεία, καταστρέφει οτιδήποτε θυμίζει ότι η γη ανήκει στους Κυπρίους και όχι στους ξένους», συνέχισε.

Διαβεβαίωσε σε ότι «ανεξαρτήτως των προβλημάτων και των εμποδίων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε λύση» και ανέφερε ότι «μπροστά στην αδιαλλαξία της Τουρκίας, εμείς προτάσσουμε τη συνέπεια και την αφοσίωσή μας στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ που προνοούν για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφει ο Διεθνής Οργανισμός, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα».

Ανέφερε ότι «επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για λύση που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού μας, που θα φέρει στον τόπο μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια και θα επιτρέπει στο λαό μας -Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους- να οικοδομεί ένα ευοίωνο και ευτυχισμένο μέλλον, χωρίς ξένες επεμβάσεις» .

«Το χρωστούμε αυτό στις γενιές που έρχονται και στις γενιές που έδωσαν αγώνες και θυσίες για να μπορέσουν να δώσουν σε εμάς μια ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα πατρίδα», πρόσθεσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τον εχθρό δεν τον έφερε η θάλασσα της Κερύνειας, αλλά οι συνωμοσίες που εξυφάνθηκαν σε βάρος της πατρίδας μας σε ιμπεριαλιστικά εχθρικά κέντρα και το φασιστικό, προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’.

Αναφερόμενος στο μνημονευόμενο ήρωα Γεώργιο Ανδρονίκου Μιχαήλ, είπε ότι ο ήρωας, όταν εκδηλώθηκε η εισβολή υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών στο Πέλλα Πάις και μετά από ένα μακρύ οδοιπορικό μαχών την 23η Ιουλίου ο ήρωας βρέθηκε στο Κουτσοβέντη, οπού έπεσαν ή αγνοούνται πολλοί συμπολεμιστές του της 33ης Μοίρας Καταδρομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα