“Η Τρόικα να ξανακοιτάξει το θέμα της Ελλάδας”

10:59 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τρόικα θα πρέπει να ξανακοιτάξει αν αυτό που ζητεί από την Ελλάδα είναι δίκαιο και εφικτό, με τη νέα οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε εκδήλωση του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (MDA Ελλάς), στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε

το “Σπίτι της Κύπρου”, η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Πισσαρίδη και με θέμα “Δημοσιονομική Κρίση και Οικονομική Αναδόμηση: Διδάγματα για την αγορά εργασίας”.

Ο κ. Πισσαρίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “και η Ελλάδα θα πρέπει να ξανακοιτάξει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, να διακηρύξει τι θέλει να τις κάνει και να ερωτήσει αν προχωρεί σταθερά σε μιαν ευέλικτη οικονομία, βασισμένη στον ιδιωτικό τομέα, με ασφαλιστικές δικλίδες που να προστατεύουν τον εργοδότη και τον εργαζόμενο και να δημιουργούν ένα περιβάλλον που διευκολύνει και ενθαρρύνει επενδύσεις”.

Καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τους προσκεκλημένους, η  Πρόεδρος του MDA Ελλάδας, Βάνα Λαβίδα, έδωσε τον λόγο στον κ. Ιωσήφ,  ο οποίος ομίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί το σωματείο MDA Ελλάδας, καθώς και για την υποδειγματική αφοσίωση με την οποία εργάζεται για την ανακούφιση των ατόμων που έχουν ανάγκη την κοινωνική ευαισθησία και ανθρώπινη συμπαράσταση.

Ο Πρεσβευτής δήλωσε επίσης ότι, “σε μιαν εποχή κρίσεων και συγκρίσεων όπου δοκιμάζονται οι αντοχές ανθρώπων, λαών και συστημάτων, μια συλλογική πορεία ορθολογισμού και ευθύνης ίσως μας βάλει σε δρόμο ίσιο και πλατύ, στο βάθος του οποίου υπάρχει ορίζοντας ανατολής”.

Ευχαριστίες στους διοργανωτές απηύθυνε και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, ενώ τον ομιλητή παρουσίασε ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσούκαλης, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του ο κ. Πισσαρίδης ανέλυσε με εμπεριστατωμένο τρόπο τα αίτια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσιάζοντας σειρά εισηγήσεων, με επικέντρωση στις σχέσεις δημοσιονομικών και αγοράς εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και μεταρρυθμιστικών μέτρων.

Ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι η Ελλάδα μπορεί “να βγει από το φαύλο κύκλο του χρέους και της υπανάπτυξης και να επιστρέψει στα επίπεδα ανάπτυξης των Ευρωπαίων εταίρων της”.

“Για να το επιτύχει αυτό”, πρόσθεσε, “χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των διεθνών οργανισμών, που μπορούν να βοηθήσουν, της Τρόικας  και της ίδιας της Ελλάδας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα