Σημαντικό συνέδριο για τη ναυτιλία στη Λεμεσό

10:25 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι σημερινές συνθήκες του έντονου ανταγωνισμού επιβάλλουν την περαιτέρω ενίσχυση της Κυπριακής αλλά και γενικότερα της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ανέφερε το πρωί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, στο περιθώριο του ναυτιλιακού συνεδρίου “Cyprus Shipping Forum”, που άρχισε στη Λεμεσό και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Φλουρέντζος είπε πως “στις σημερινές συνθήκες του πολύ δυνατού ανταγωνισμού, θα πρέπει να βρούμε

τους τρόπους για να ενισχύσουμε την εμπορική ναυτιλία, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης, ούτως ώστε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της και να βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις άλλες χώρες, ιδιαίτερα της Άπω Ανατολής, οι οποίες είναι εκείνες που ανταγωνίζονται την εμπορική ναυτιλία της Ευρώπης, αλλά και της Κύπρου”.

“Σαν Κύπρος προχωρούμε, ιδιαίτερα μετά από το 2010, που υιοθετήθηκε το νέο φορολογικό σύστημα χωρητικότητας και το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ, ούτως ώστε να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας σε αυτόν τον πολύ βασικό τομέα της οικονομίας και ελπίζουμε ότι θα δοθούν εκείνα τα μηνύματα που θα διατηρήσουν την ελαστικότητα όσον αφορά την παροχή κρατικής ενίσχυσης προς τις θαλάσσιες μεταφορές”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος, δήλωσε πως το συνέδριο αντικατοπτρίζει τη μεγάλη ναυτιλιακή υποδομή που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι θα καλύψει και θέματα που καλύπτουν και το διεθνές ναυτιλιακό πεδίο και ενδιαφέρον , με αξιόλογους ομιλητές από το εξωτερικό.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο γεγονός για το ναυτιλιακό τομέα στην Κύπρο, τονίζοντας τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας και έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε επαφή όλους τους βασικούς φορείς και επαγγελματίες που εμπλέκονται στον τομέα της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, o κ. Φλουρέντζος συμμετέχει σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα “EU State Aid Guidelines: A Means to Support the Shipping Industry”, με την Υφυπουργό Θαλάσσιων Μεταφορών και Εγχώριας Πλοήγησης της Πολωνίας Anna Wypych-Namiotko και τη Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Ναυτιλίας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας Ida Skard .

Keywords
Τυχαία Θέματα