Ηχογραφημένη συνομιλία μεταδόθηκε στη δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

18:11 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον αποκλεισμό της μαρτυρίας του Αλέξη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εν λόγω δημοσιογράφος με τον 4ο κατηγορούμενο στην υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος, ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο ο δικηγόρος του 4ου κατηγορούμενου, Ροβέρτος Βραχίμης, ο οποίος έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση των άρθρων 15 και 17 του Συντάγματος, υποβάλλοντας αίτημα για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης.

Η

ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, συνεχίστηκε και σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου η υπεράσπιση του Γρηγόρη Ξενοφώντος προέβαλε απανωτές ενστάσεις, που αφορούσαν τη μαρτυρία και την περιγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας από το μάρτυρα κατηγορίας, καθώς και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του Αλέξη Παπαγεωργίου με τον 4ο κατηγορούμενο, το οποίο έχει ηχογραφηθεί σε ψηφιακό δίσκο.

Όπως λέχθηκε εντός του δικαστηρίου, η εν λόγω συνομιλία καταγράφηκε μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή και μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Σίγμα», ενώ ο Γρηγόρης Ξενοφώντος βρισκόταν στη Μολδαβία και εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Προβάλλοντας την ένσταση του, κατά την παρουσίαση του μάρτυρα κατηγορίας από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα, ο κ. Βραχίμης είπε πως θεωρεί ότι με τη συγκεκριμένη μαρτυρία παραβιάζονται κατάφορα τα άρθρα 15 και 17 του Συντάγματος και υπέβαλε αίτημα για διεξαγωγή δίκης εντός δίκης.

Από την πλευρά της, η κατηγορούσα Αρχή υποστήριξε πως δεν μπορεί να διεξαχθεί δίκη εντός δίκης εάν δεν ακουστεί πρώτα η τηλεφωνική επικοινωνία για να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας εάν υπήρξε ή όχι η συγκατάθεση του 4ου κατηγορούμενου για την καταγραφή και αναπαραγωγή της.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολομωνίδης σε όλες τις περιπτώσεις που η υπεράσπιση υπέβαλε εντάσεις και ζήτησε διεξαγωγή δίκης εντός δίκης, αποφάνθηκε ότι δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο και απέρριψε το αίτημα.

Επίσης, αποφάσισε να επιτρέψει την κατάθεση από την κατηγορούσα Αρχή της δεκαπεντάλεπτης ηχογραφημένης συνομιλίας ως τεκμήριο, η οποία τελικά ακούστηκε εντός της αιθούσης του δικαστηρίου, παρά τις συνεχείς ενστάσεις της υπεράσπισης.

Στη διάρκεια της συνομιλίας του Αλέξη Παπαγεωργίου με το Γρηγόρη Ξενοφώντος, ακούγεται ο 4ος κατηγορούμενος να λέει ότι κάποιοι άλλοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία του θύματος, δεν έχουν ουδεμία ανάμειξη με το φόνο.

Επιπλέον, αναφέρει πως ο ίδιος είναι φίλος με τον 1ο κατηγορούμενο Ανδρέα Γρηγορίου και διερωτάται πώς γίνεται κάποιος να διαπράξει ένα έγκλημα από τη στιγμή που βρισκόταν βαριά τραυματισμένος σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αναφέρει, επίσης, ότι το κράνος που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών, κομμάτι του οποίου βρέθ

Keywords
Τυχαία Θέματα