Κύπρος – Ελλάδα υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την Προεδρία

17:11 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπογράφηκε πριν από λίγο το Μνημόνιο Συνεργασίας ΕλλάδαςΚύπρου που αφορά στη συνδρομή της ελληνικής Κυβέρνησης, με την παρουσία εμπειρογνωμόνων σε Κύπρο και Ευρώπη για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Αλέξη Ζέπου με το

Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Νικόλαο Αιμιλίου.

Το μνημόνιο προβλέπει στο να ενισχύσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν σε ειδικούς, εξειδικευμένους τομείς, γιατί θέλουμε ως Ελλάδα να υπάρχει μια απόλυτη επιτυχία της κυπριακής προεδρίας, πιστεύουμε στην επιτυχία αυτής και, βεβαίως, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην επιτυχία της», δήλωσε ο κ. Ζέπος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζέπος είπε ότι «θα έρθουν Ελληνες λειτουργοί σε εξειδικευμένους τομείς που μπορούν να είναι χρήσιμοι στην κυπριακή προεδρία για να βοηθήσουν στο έργο της».

Ερωτηθείς σε ποιους τομείς έχει συμφωνηθεί να συνδράμει η Ελλάδα με εμπειρογνώμονες, ο ΓΔ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα έλεγα ότι είναι ευέλικτο το Μνημόνιο», προσθέτοντας ότι ακριβώς αυτό που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Αιμιλίου ήταν ότι «αν χρειαστούν και άλλοι τομείς ανάλογα με τις ανάγκες εμείς θα είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους και να τους διαθέσουμε».

Την ευαρέσκειά του για την υπογραφή του Μνημονίου εξέφρασε ο κ. Αιμιλίου στις δικές του δηλώσεις.

«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στην Ελλάδα που διαθέτει μεγάλο αριθμό εμπειρογνωμόνων, όχι μόνο σε τομείς ενασχόλησης του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά σε διάφορα Υπουργεία, με την παρουσία εμπειρογνωμόνων τόσο εδώ στη Λευκωσία, όσο και στις Βρυξέλλες και αλλού, όπου εδρεύουν διεθνείς οργανισμοί, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της Προεδρίας», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η Προεδρία είναι ένας εθνικός στόχος, ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τις δύο Κυβερνήσεις και την Αθήνα και τη Λευκωσία και σ’ αυτό θα προσπαθήσουμε ασφαλώς να επιτύχουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Η συμβολή της Ελλάδας είναι πάντοτε πολύτιμη και γι’ αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τον ομόλογό μου, τον Πρέσβη κ. Ζέπο για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να καταλήξουμε σ’ αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα», είπε, τέλος.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, τον κ. Ζέπο δέχθηκε στο γραφείο της για εθιμοτυπική συνάντηση, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα