Ιδιωτική εταιρεία αρχίζει πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα το 2012

13:06 30/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία «αερογραμμές βόρειας Κύπρου», η οποία ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται στην Αγγλία, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία, αναμένεται να αρχίσει πτήσεις το 2012, από και προς τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν, οι «αερογραμμές βόρειας Κύπρου» αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 2 Απριλίου 2012,

την πρώτη τους πτήση από την Αγγλία προς το ψευδοκράτος και από το ψευδοκράτος στην Τουρκία.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες της, γράφει ακόμη ότι ο Τ/κ διευθυντής της εταιρείας βρίσκεται την περίοδο αυτή στο ψευδοκράτος, προκειμένου να διευθετήσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την έναρξη των πτήσεων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας, Εϊλέμ Σιερίφογλου, θα αγοραστούν πέντε αεροπλάνα, ενώ μετά τις πτήσεις προς κατεχόμενα και Τουρκία αναμένεται να αρχίσουν πτήσεις προς χώρες της ΕΕ, καθώς και τρίτες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η «κυβέρνηση» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, η οποία επιθυμούσε να δώσει την ονομασία «αερογραμμές βόρειας Κύπρου» στη νέα «κρατική» αεροπορική εταιρεία που αναμένεται να συσταθεί στο ψευδοκράτος, απέτυχε να εξασφαλίσει την ονομασία αυτή αφού η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία φέρει την ίδια ονομασία.

Η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κίνησε αγωγή στην Αγγλία εναντίον της ιδιωτικής εταιρείας «αερογραμμές βόρειας Κύπρου», την οποία όμως έχασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα