Ικανοποιημένη η Επ. Περιβάλλοντος της Ευρωβουλής από Υπ. Γεωργίας

17:27 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποιημένη δήλωσε η Ευρωβουλευτής Κριστίνα Γκουτιέρεζ – Κορτίνες από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε σειρά ερωτημάτων για την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου στην Κύπρο όσον αφορά, μεταξύ άλλων, τα απόβλητα, την παγίδευση πουλιών, τη διαχείριση του νερού αλλά και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης και τους Διευθυντές Τμημάτων του Υπουργείου και άλλων αρμόδιων φορέων κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ευρώπης με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), επικεφαλής της οποίας ήταν η κ. Γκουτιέρεζ.

Η Κύπρος, είπε η Ευρωβουλευτής, θα έχει μια καλή προεδρία της ΕΕ, είναι ικανή και αξίζει της υποστήριξής μας.

Τη θέση της Κυβέρνησης ότι δεν ανέχεται ούτε καλύπτει την παράνομη παγίδευση πουλιών, εξέφρασε ο κ. Αλετράρης απαντώντας σε ερώτηση Ευρωβουλευτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος, στους οποίους παρουσιάσαμε το πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας».

Επικεντρωθήκαμε, είπε, «στα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την κυπριακή προεδρία που είναι το θέμα της προστασίας των υδάτινων πόρων και το θέμα της κλιματικής αλλαγής». Είναι, πρόσθεσε, «τα θέματα που θα απασχολήσουν και το Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος 7 και 8 του Ιούλη».

Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Αλετράρης, «ενημερώσαμε τους Ευρωβουλευτές και για τα υπόλοιπα θέματα που θα χειριστεί η κυπριακή προεδρία όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η βιοποικιλότητα, τα απόβλητα και αναφερθήκαμε στις διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα». Όπως ανέφερε, πρόκειται για θέματα που θα αποτελέσουν το επίκεντρο διεθνών συνεδρίων στο Κατάρ και στην Ινδία αντίστοιχα.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές και για τις προγραμματιζόμενες συναντήσεις που θα έχει η Κυβέρνηση στην Κύπρο με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δημοσιογραφικές διασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν και επίσης για συναντήσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό στις 7 Ιουλίου συνάντησης με ολόκληρη την Επιτροπή Περιβάλλοντος στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας.

«Δεχθήκαμε αρκετές ερωτήσεις από τους Ευρωβουλευτές που αφορούν την εφαρμογή των περιβαλλοντικών οδηγιών στην Κύπρο όπως είναι η οδηγία για νερά, η οδηγία για τα απόβλητα, η οδηγία για τα πουλιά με τη βοήθεια όλων των ειδικών που ήταν γύρω από το τραπέζι, των Διευθυντών διαφόρων Τμημάτων του Υπουργείου καθώς και άλλων Τμημάτων εκτός Υπουργείου πιστεύω ότι δόθηκαν ικανοποιητικές και διαφωτιστικές απαντήσεις».

Από την πλευρά της, η κ. Κριστίνα Γκουτιέρεζ – Κορτίνες ανέφερε ότι η παρουσία της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Κύπρο είναι «για να ακούσουμε, να μάθουμε και να β

Keywords
Τυχαία Θέματα