Ικανοποίηση ΕΚΑ για υλοποίηση κυβερνητικού έργου

19:42 5/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) εκφράζει ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, με την ευκαιρία του απολογισμού του έργου της Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΑ αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια θα μείνει στην ιστορία ως η Κυβέρνηση που επίλυσε οριστικά προβλήματα που χρονολογούνται από το 1960 όπως το υδατικό, τα αγροτικά χρέη, το φράγμα στη Σολιά και μια σειρά

άλλων».

Η ΕΚΑ αναφέρει ότι «πέρασαν τόσες κυβερνήσεις από όλους τους πολιτικούς χώρους και όμως καμιά δεν άγγιξε αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα, που ταλάνιζαν τους αγρότες».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΑ εκτιμά πως «τη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια διακρίνει η αποφασιστικότητα στην επίλυση προβλημάτων, ιδιαίτερα όταν με τη λύση τους απονέμεται δικαιοσύνη».

Αναφέρεται στην «πρόσφατη απόφαση για επίλυση άλλου ενός κορυφαίου θέματος – το πρότυπο για το χαλούμι – που από το 1985 παραβιάζεται ασύστολα χωρίς κανένα ίχνος ενδιαφέροντος για προστασία πρώτα και κύρια των καταναλωτών» και σημειώνει πως «είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ανασκοπούμενης περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις εξαγωγές μόνον εισρέουν γύρω στα 45 εκατομμύρια με αρκετά καλές προοπτικές αύξησης».

Η ΕΚΑ αναφέρει πως «η παροχή σε 16 κλάδους της Αγροτικής Οικονομίας, στις αρχές της Διακυβέρνησης, ποσού της τάξης των 67,5 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικούς πόρους για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ανήκουστης ανομβρίας που έπληξε την Κύπρο αποδεικνύει τις ευαισθησίες της Κυβέρνησης Χριστόφια προς τον αγροτικό κόσμο».

Προσθέτει πως «δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι η υλοποίηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έχει τις αρνητικές της επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά και από την αλόγιστη έκθεση του τραπεζιτικού συστήματος στα ελληνικά ομόλογα».

Η ΕΚΑ αναφέρει ότι «η ανάγκη λήψης αυστηρών και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων για τήρηση συμβατών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της ΕΕ αναμφίβολα επηρέασε τους ρυθμούς ανάπτυξης» χαιρετίζει, ωστόσο, καταλήγοντας, «και τις καταβαλλόμενες προσπάθειες, παρά τις δυσκολίες, για χρηματοδότηση αναπτυξιακών δαπανών».

Keywords
Τυχαία Θέματα