Ικανοποίηση Προέδρου ΚΣΣΕ για το ψήφισμα για τη CIA

16:32 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Ψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις έκνομες δραστηριότητες της CIA στην Ευρώπη, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Πριν από πέντε χρόνια, υπενθύμισε ο Πρόεδρος, ο γερουσιαστής Ντικ Μαρτί παρουσίασε, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αξιόπιστα στοιχεία με βάση τα οποία αποδεικνύονταν η ύπαρξη μυστικών φυλακών της CIA

στην Πολωνία και την Ρουμανία, καθώς και η συνεργασία πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τους αμερικανούς πράκτορες, στις παράνομες συλλήψεις και μεταγωγές υπόπτων για τρομοκρατία.

Παρόλο που τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια, τόνισε ο κ. Μινιόν, οι όποιες έρευνες ξεκίνησαν από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν διότι προσέκρουσαν στην άρνηση των αρχών να δώσουν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειάζονταν, επικαλούμενες το “κρατικό μυστικό για λόγους ασφαλείας”.

Το νέο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαιώνει ότι αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της Ευρώπης δεν μπορεί να θαφτεί και οι έρευνες θα πρέπει να συνεχιστούν, τόνισε ο κ. Μινιόν, υπογραμμίζοντας ότι “ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, αν δεν γίνεται με τρόπο που να συνάδει πλήρως με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου.”

Keywords
Τυχαία Θέματα