Ιορδάνου: Οι ηθικοί αυτουργοί θα σκότωναν με άλλους τον Α. Χατζηκωστή

15:52 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Εφόσον υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί που ήθελαν το θάνατο του Άντη Χατζηκωστή, εάν δεν βρισκόταν ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου να συμμετέχει στη διενέργεια του φόνου, θα έβρισκαν κάποιον άλλον, δήλωσε στο Δικαστήριο, αντεξεταζόμενος από το δικηγόρο του Α΄ κατηγορούμενου για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Αρχιλοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας Παντελής Ιορδάνου.

Την Τετάρτη συνεχίστηκε η αντεξέταση του κ. Ιορδάνου από τον Μιχάλη Πική, δικηγόρο του Ανδρέα

Γρηγορίου. Ο κ. Ιορδάνου, επεξηγώντας στο Κακουργιοδικείο τους λόγους για τους οποίους η Αστυνομία έκρινε πως μπορούσε να μην διωχθεί ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Γεωργίου που παραδέχθηκε συνέργια στο φόνο, πρόσθεσε πως εάν ο Χατζηγεωργίου ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να συμμετέχει στη διενέργεια του εγκλήματος, τότε δεν θα διαπράττονταν άλλοι φόνοι μετά το φόνο Χατζηκωστή.

Είπε ακόμα πως δεν διώχθηκε ο Χατζηγεωργίου ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα και χωρίς φόβο να καταθέσει και ενώπιον του Δικαστηρίου την αλήθεια των γεγονότων που αφορούν και που οδήγησαν στο έγκλημα.

Ο μάρτυρας απαντούσε στην υποβολή του κ. Πική ότι είναι ο Χατζηγεωργίου που παραδέχθηκε ότι είναι ένοχος και ότι εάν δεν υπήρχαν φυσικοί αυτουργοί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν και ηθικοί αυτουργοί.

Απαντώντας στον κ. Πική κατά την αντεξέτασή του στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο κ. Ιορδάνου είπε πως την πρώτη νύχτα του φόνου δεν ήταν σε γνώση της Αστυνομίας η συγγένεια του Κούλη Κοσιάρη με τον Χατζηγεωργίου και ότι οι ανακριτικές γνώριζαν για τη φιλία του Κοσιάρη με τον Ανδρέα Γρηγορίου.

Στην υποβολή του κ. Πική ότι ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, μέσω του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ενημέρωσε την Αστυνομία για την πληροφορία ότι το κοντόκαννο με το οποίο διαπράχθηκε ο φόνος ήταν κρυμμένο σε κούγκι στο Τσέρι και ότι η Αστυνομία δεν διερεύνησε επαρκώς και καθηκόντως όφειλε να διερευνήσει την πληροφορία για να εντοπίσει το όπλο, ο ανακριτής είπε στο Δικαστήριο πως η πληροφορία δεν ήταν συγκεκριμένη και ότι ήταν αδύνατο να ερευνηθούν όλα τα κιούγκια στην περιοχή Τσερίου με τρόπο και χρόνο που να μην υποπέσουν στην αντίληψη των ενόχων οι έρευνες για να το μετακινήσουν, για αυτό και οι ανακριτές προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν πιο συγκεκριμένη πληροφορία ώστε οι έρευνες να έχουν αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε πως στο μεταξύ προέκυψε η ομολογία του Χατζηγεωργίου που τοποθετούσε το φονικό όπλο σε άλλη περιοχή όποτε και δεν διερευνήθηκε η περιοχή Τσερίου, αναφέροντας πως οι Ανακριτές ήταν και είναι οι πρώτοι που θέλουν να εντοπιστεί το όπλο.

«Αφού το όπλο δεν εντοπίστηκε στο σημείο που υπέδειξε ο Φάνος, έπρεπε να ακροβολιστούν 10-20-100 άνδρες και να χτενίσετε την περιοχή Τσερίου για όσο χρόνο απαιτείτο», υπέβαλε στον Ιορδάνου, ο κ. Πικής διατυπώνοντας τη θέση πως αποτελεί μεγάλη ολιγωρία των ανακριτικών Αρχών η μη διερεύνηση της πληροφορίας για το κιούγκι στο Τσέρι.

Ο Δικηγόρος του Α΄ κατηγορούμενου αντεξέτασε το μάρτυρα και σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου με το

Keywords
Τυχαία Θέματα