ΗΠΑ:«Καθαρό» το γάλα Enfamil

14:06 31/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως δεν βρέθηκαν ίχνη του επικίνδυνου βακτηρίου, το οποίο προκάλεσε το θάνατο δύο βρεφών τις τελευταίες εβδομάδες σε σφραγισμένα κουτιά του γάλακτος Enfamil και τόνισαν πως δεν είναι απαραίτητη η απόσυρση από την αγορά του προϊόντος αυτού της Mead Johnson Nutrition Co.

Ο θάνατος ενός βρέφους δέκα ημερών στο Μισούρι στις 18 Δεκεμβρίου

οδήγησε αλυσίδες πολυκαταστημάτων όπως οι Wal-Mart Stores Inc, Walgreen Co και Kroger να αποσύρουν ορισμένα κουτιά Enfamil από τα ράφιά του για να προστατεύσουν τους καταναλωτές από το βακτήριο Cronobacter που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε νεογέννητα.

Άλλο ένα βρέφος, στην Φλόριντα, πέθανε, αλλά ο θάνατός του έγινε γνωστός μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), που προχώρησαν σε ελέγχους δειγμάτων από τα σπίτια των παιδιών που μολύνθηκαν με το βακτήριο και από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

“Οι γονείς μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το γάλα σε σκόνη, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή που αναγράφονται στη συσκευασία”, επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπηρεσιών.

Την ικανοποίηση της για τους ελέγχους της FDA και της CDC εξέφρασε η Mead Johnson.

Αλλά δύο βρέφη, στο Ιλινόις και την Οκλαχόμα, παρουσίασαν συμπτώματα μόλυνσης, αλλά είναι πλέον καλά στην υγεία τους.

Οι υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως εντόπισαν το συγκεκριμένο βακτήριο σε ανοικτά κουτιά του γάλακτος, σε μια ανοικτή συσκευασία αποσταγμένου νερού για βρέφη και σε δείγμα γάλακτος που είχε ετοιμαστεί.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν είναι σαφές πως προκλήθηκε η μόλυνση, που σημαίνει ότι μπορεί να συνέβη αφού ανοίχτηκαν οι συσκευασίες. Επίσης δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι μολύνσεις συνδέονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα