«Ιστορική» δημοσιονομική προσπάθεια καταβάλει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν

17:32 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα καταβάλει μια «ιστορική» δημοσιονομική προσπάθεια αυτήν την περίοδο, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αφήνοντας αιχμές έναντι εταίρων παραδέχθηκε ότι δυστυχώς οι ελληνικές προσπάθειες δεν αναγνωρίζονται πάντα.

Στη διάρκεια ομιλίας του με θέμα ο επανασχεδιασμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για την καταπολέμηση της κρίσης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η δεξαμενή

σκέψης «Friends of Europe», ο κ. Μπαρόζο επισήμανε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναγνώρισε ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλει αυτό τον καιρό η Ελλάδα είναι «ιστορική», αλλά όπως είπε, «δυστυχώς οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στην Ευρωζώνη απέδωσε τις διαφωνίες στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες μέλη, ενώ υπεραμύνθηκε της Γερμανίας διαφωνώντας με εκείνους που υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα ήταν σε καλύτερη θέση χωρίς τη χώρα αυτή.«Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ»,είπε, ενώ παραδέχθηκε ότι πολλές ευρωπαϊκές αποφάσεις ελήφθησαν με καθυστέρηση και αυτό το απέδωσε στο γεγονός ότι «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα