Ιταλία : Στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο τα νέα οικονομικά μέτρα

11:05 4/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι είχε χθες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να κερδίσει τη στήριξη σε νέα μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση των δημοσίων οικονομικών, βοηθώντας την ανάπτυξη και μειώνοντας την κρίση χρέους στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας αναμένεται να εγκρίνει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων αύριο Δευτέρα, ως ένα βήμα που φαίνεται ζωτικό για την αποκατάσταση της θρυμματισμένης αξιοπιστίας της Ιταλίας στις χρηματοπιστωτικές

αγορές μετά από μια σειρά από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το σχέδιο στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθεί κατά τη διάρκεια δύο συνεντεύξεων Τύπου – στη μία θα παραστούν και ξένοι δημοσιογράφοι – και θα παρουσιαστούν στα δύο σώματα του κοινοβούλιο.

Το πακέτο μέτρων αναμένεται να περιλαμβάνει την αύξηση στην
ηλικία συνταξιοδότησης για πολλούς εργαζόμενους, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αύξηση της φορολογίας για ψηλότερα εισοδήματα και την εισαγωγή νέων φόρων για ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία και τα είδη πολυτελείας.

Το πακέτο όμως δεν έχει ακόμη πείσει πλήρως τον ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Pier Luigi Bersani, ο οποίος είπε ότι ομάδες, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία και ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ανεπαρκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα