Καινοτόμες μία στις δύο κυπριακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Εurostat

16:08 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σχεδόν μία στις δύο κυπριακές επιχειρήσεις αναπτύσσει καινοτόμες δραστηριότητες, σύμφωνα με τα στοιχεία για την περίοδο 2008-2010, που δημοσιοποίησε η Εurostat.

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, το 46,2 των κυπριακών επιχειρήσεων είχε καινοτόμες δραστηριότητες, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 52,9%. Στην κορυφή, σε θέματα καινοτομίας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης βρίσκεται η Γερμανία με 79,3% των επιχειρήσεων, ενώ ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 68,1% και το Βέλγιο με 60,9%. Αίσθηση προκαλεί η πολύ χαμηλή θέση της Μεγάλης Βρετανίας,

η οποία με 44,2% των επιχειρήσεων να είναι καινοτόμες βρίσκεται χαμηλότερα στο σχετικό πίνακα από την Κύπρο.

Η Κύπρος είναι πρώτη στην ΕΕ στη συνεργασία των επιχειρήσεων με άλλες εγχώριες επιχειρήσεις ή ινστιτούτα και πανεπιστήμια σε θέματα καινοτομίας. Το 62,3% των κυπριακών επιχειρήσεων αναπτύσσουν καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις και ινστιτούτα έναντι 26,5% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ.

Επίσης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος και στη συνεργασία των επιχειρήσεών της με επιχειρήσεις άλλων κρατών μελών και υποψήφιων χωρών σε θέματα καινοτομίας με ποσοστό 37% έναντι 11,4% που είναι ο μέσος όρος.

Το 7% των κυπριακών επιχειρήσεων που αναπτύσσει καινοτόμες δραστηριότητες συνεργάζεται με αμερικανικές επιχειρήσεις στον τομέα αυτό, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 3,1% και το 5,5% με κινεζικές ή ινδικές επιχειρήσεις (μέσος όρος στην ΕΕ 2,0%).

Keywords
Τυχαία Θέματα