Κακόβουλες πυρκαγιές λόγω της ανάληψης της Προεδρίας

15:33 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι δύο πυρκαγιές στον Ακάμα, η μία της Τρεμιθούσας και η σημερινή στην Πάχνα, πρέπει να μας ανησυχούν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο κάνει λόγο για πιθανές ενέργειες εχθρών της Κύπρου για να εκθέσουν τη χώρα λόγω της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κίνημα αναφέρει ότι με πόνο ψυχής αντίκρισε το θέαμα του Ακάμα να καίγεται, όταν επισκέφτηκε την περιοχή του Νέου Χωριού νωρίς το απόγευμα και σε συνεννόηση με τους επί τόπου αξιωματικούς της Πυροσβεστικής,

πρόσφερε τις υπηρεσίες του όπου του ζητήθηκε. Προσθέτει ότι ενώ η πρώτη πυρκαγιά τίθετο υπό έλεγχο ξέσπασε δεύτερη στην περιοχή της Λάρας που γεννά σοβαρές υπόνοιες ότι πρόκειται καθαρά για κακόβουλη ενέργεια.

«Είχαμε πληροφορίες ότι λόγω της ανάληψης της Προεδρίας θα επιχειρούντο κακόβουλες πράξεις για να εκθέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Ζητούμε τη συντομότερη διερεύνηση των συνθηκών των 2 πυρκαγιών και της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων. Καλούμε τους κατοίκους τόσο της περιοχής του Ακάμα αλλά και όλων των άλλοτε αγροτικών και κυρίως δασικών περιοχών να επαγρυπνούν και να αναφέρουν άμεσα όποιες ύποπτες κινήσεις στη περιοχή τους», αναφέρεται.

Το Κίνημα συγχαίρει το προσωπικό της Πυροσβεστικής, Τμήματος Δασών, Ταμείου Θήρας, Επαρχιακής Διοίκησης, αλλά ξεχωριστά στους κατοίκους της περιοχής που προσέτρεξαν άμεσα στις περιοχές των πυρκαγιών και η βοήθεια τους ήταν ουσιαστική.

«Στην πρώτη πυρκαγιά οι ενδείξεις λένε ότι ξεκίνησε από σπινθήρες δίσκου κοπής μετάλλων (κλεξ). Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και καλούμε τις αρχές να επαγρυπνούν και να εφαρμόζουν τους νόμους για να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όταν χρησιμοποιούνται τέτοιες συσκευές και η εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης του καψαλίσματος ή του υπαίθριου καψίματος κλαδευμάτων που με μαθηματική ακρίβεια προκαλούν πυρκαγιές», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η επέκταση της πυρκαγιάς σε πολλά σημεία γεννά υποψίες που χρίζουν διερεύνησης και ότι δεύτερη πυρκαγιά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα