Καρογιάν: Η θεμελίωση μιας νέας εθνικής ενότητας η μόνη επιλογή

20:18 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν δήλωσε απόψε ότι απέναντι σε όσα διακυβεύουν την υπόσταση της κυπριακής οικονομίας, την πρόοδο και την ευημερία του λαού, μια μόνο επιλογή υπάρχει και αυτή είναι η θεμελίωση μίας νέας εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας.

Σε χαιρετισμό του στην επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση ελεύθερης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν

είπε ότι σε λίγες μέρες ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα ηγηθεί της διακυβέρνησης και της προσπάθειας για την υπέρβαση της κρίσης, για την επιστροφή στην ανάπτυξη, για την επαναθεμελίωση του κράτους μας, για την αναδιοργάνωση της Διοίκησης, για την ανασύνταξη της κοινωνίας μας. Καλείται επίσης να δώσει μία καθαρή εντολή για μία νέα αρχή, για ένα νέο ξεκίνημα, για μία νέα εποχή.

Μία εποχή, είπε, που θα ξαναγεννήσει την ελπίδα, θα ξαναγεμίσει με αυτοπεποίθηση το λαό μας, θα τον κάνει να ξαναπιστέψει στις δυνάμεις του, στις δυνατότητές του, στο μέλλον του. Τα πετύχαμε στο παρελθόν αναγεννώμενοι από τις στάχτες μίας οδυνηρής εθνικής καταστροφής. Θα τα πετύχουμε και πάλι μετατρέποντας την κρίση σε αφετηρία μίας νέας πορείας. Με τη θεμελίωση μίας νέας εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας, είπε.

Όπως ανέφερε, «απέναντι σε όσα διακυβεύουν την υπόσταση της κυπριακής οικονομίας, την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας, μια μόνο επιλογή υπάρχει: Η θεμελίωση μίας νέας εθνικής ενότητας για τη σωτηρία της πατρίδας. Αυτής της νέας εθνικής ενότητας που είναι η μεγάλη δέσμευση και ο λόγος στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Του αυριανού Προέδρου της Δημοκρατίας. Του αυριανού ηγέτη της εθνικής ανασύνταξης. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των καιρών και των προβλημάτων ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες του παρόντος και του μέλλοντος και προχωράμε στην πορεία του καθήκοντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι θέτουμε τις προτεραιότητες που υπαγορεύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πατρίδα μας και έχουμε ως πολιτική βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις που επιτρέπουν το σχηματισμό ενός μεγάλου και αξιόπιστου συνασπισμού εξουσίας και μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Είμαστε δεσμευμένοι, πρόσθεσε, «για την τήρηση των όρων του προγράμματος διακυβέρνησης που συνυπογράψαμε με πλήρη συναίσθηση των ριζικών αλλαγών που επιβάλλει η υπέρβαση της κρίσης».

Για αυτό είμαστε όλοι σήμερα εδώ, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας «πάμε μαζί να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στις ανάγκες της εθνικής μας σωτηρίας σήμερα, στα κρίσιμα προβλήματα του σήμερα, στις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής που έρχεται. Πάμε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή χρεοκοπία, στα σημερινά αδιέξοδα, στους σημερινούς κινδύνους. Πάμε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που επενδύουν σε νέους ψευδεπίγραφους διχασμούς για να αποκτήσουν ρόλο και λόγο που δεν έχουν. Σε αυτούς που προτείνουν ανέξοδες συνταγές, ανεφάρμοστες λύσεις, απραγματοποίητα σχέδια».

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι δεν είναι η ώρα του διχασμού και της διάσπασης

Είναι η ώρα της ενότητας και της συλλογικότητας. «Δεν υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Υπάρχουν πατριώτες και τυχοδιώκτες. Πατριώτες που ενώνουν τις δυνάμεις τους έχοντας συνείδηση τις κρισιμότητας της αναμέτρησης της 17ης Φεβρουαρίου. Τυχοδιώκτες που διαιρούν τις κοινωνικές δυνάμεις και επενδύουν στο διχασμό, στη μισαλλοδοξία και την πολυδιάσπαση της κοινωνίας για να πολλαπλασιάσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εκλογική βάση του ΔΗΚΟ θα πράξει το πατριωτικό της καθήκον. Αυτός που υπαγορεύει στη συνείδησή τους τα κριτήρια της ψήφου τους είναι ο εθνικός πατριωτισμός που δεν επιτρέπει την ώρα του υπέρτατου κινδύνου να πρυτανεύσουν αλλότριες σκοπιμότητες, πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να διακηρύξουμε ότι ψήφος υπέρ του σχηματισμού της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας σημαίνει ψήφος υπέρ μίας νέας εποχής για όλους και για όλα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να δώσουμε τις μάχες της εμπροσθοφυλακής που θα ανοίξουν τους δρόμους του νέου μέλλοντός μας».

Κάλεσε όλους μαζί «να εργαστούμε αποφασιστικά, συστηματικά και μεθοδικά, ώστε να κάνουμε την νέα εποχή να ανατείλει από το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα