Καρογιάν: Κτυπά και στην Κύπρο το καμπανάκι κινδύνου! (Τι είπε για την ΕΡΤ)

14:59 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Και στην Κύπρο κτυπά το καμπανάκι του κινδύνου και όσοι θέλουν οι ημικρατικοί οργανισμοί να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες μέσα στη νέα εποχή οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες και να κάνουν κινήσεις έτσι που να περιοριστούν οι σπατάλες, να υπάρξει νοικοκύρεμα και εκσυγχρονισμός και ταυτόχρονα να είναι ανταγωνιστικοί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος

Καρογιάν.

Για να μην κλάψουμε επί ερειπίων ή ακόμα να συντελεστούν πράγματα και στο τέλος να κάνουμε τις αναλύσεις μας ή την νεκροψία, είναι καλύτερα έγκαιρα και προληπτικά, με συνεργασία όλων των φορέων – εργαζομένων, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων και των άλλων εμπλεκομένων – στη βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, να προσπαθήσουμε, με την κατανόηση και τη συνεννόηση όλων, να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, ανέφερε ο κ. Καρογιάν.

Ερωτηθείς για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Καρογιάν είπε πως πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί ουσιαστικά θα υπάρξει σιγή της φωνής της Ελλάδας.

«Η ΕΡΤ έχει μια μεγάλη ιστορία, μια μεγάλη παράδοση. Ήταν πάντοτε μπροστάρης στους εθνικούς, στους κοινωνικούς και τους οικονομικούς αγώνες και της Ελλάδας αλλά και του ευρύτερου Ελληνισμού», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «την ίδια ώρα κτυπά και σε εμάς το καμπανάκι του κινδύνου, υπό την έννοια ότι αν δεν υπάρξει εξορθολογισμός, εάν δεν υπάρξει νοικοκύρεμα, εάν δεν υπάρξουν τομές στους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αν δεν υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους καταστήσουν υγιείς, μέσα στη νέα εποχή και μέσα στην έντονη ανταγωνιστικότητα, τότε θα διατρέξουν και αυτοί οι οργανισμοί μεγάλους κινδύνους».

«Είναι για αυτό το λόγο λοιπόν που όσοι αγαπούν και νοιάζονται, όσοι θέλουν οι ημικρατικοί οργανισμοί να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες μέσα στη νέα εποχή, οφείλουν πρώτοι να πάρουν πρωτοβουλίες, να κάνουν κινήσεις έτσι που να περιοριστούν οι σπατάλες, να υπάρξει το νοικοκύρεμα, να υπάρξει ο εκσυγχρονισμός και ταυτόχρονα να είναι και ανταγωνιστικοί», ανέφερε.

Όπως είπε αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και η μεγάλη πρόκληση. «Δεν είναι η ώρα των μεγάλων λόγων ούτε και η ώρα απλώς του να εκφράζουμε ευχές.

Είπε πως είναι η ώρα που πρέπει γίνουν κινήσεις «αν νοιαζόμαστε και θέλουμε αυτοί οι οργανισμοί δημοσίου δικαίου αλλά και οργανισμοί που έχουν ευρύτερες ζωτικές επιπτώσεις στην ασφάλεια και βέβαια στον πλουραλισμό των ειδήσεων, αλλά και στην ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας».

«Οφείλουμε να νοιαστούμε έγκαιρα γιατί κακά τα ψέματα δύσκολοι είναι οι καιροί που περνούμε, μεγάλες είναι οι ανάγκες, μεγάλες είναι οι προκλήσεις και ταυτόχρονα όμως αυξημένη είναι και η δική μας συμβολή έτσι που να διαφυλάξουμε αυτούς τους οργανισμούς και να τους καταστήσουμε υγιείς αλλά και ανταγωνιστικούς», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ερωτηθείς πώς στο κράτος στέκεται δίπλα στους ημικρατικούς όταν κατατίθενται προτάσεις για αφαίρεση των διαφημίσεων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Καρογιάν είπε πως στην Κύπρο έχουμε μια τάση πολλές φορές να πηγαίνουμε στα άκρα, είτε υιοθετώντας την μια άποψη, είτε υιοθετώντας την άλλη άποψη.

«Πολλές φορές όμως η αλήθεια είναι κάπου στο μέσο και ο ζωτικός χώρος που πρέπει να κινηθούμε μπορεί να είναι και στο μέσο», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «από τη μια υπάρχει η σταθερή βούληση και θέλησή μας να διαφυλάξουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση, από την άλλη πλευρά όμως έχουμε εξίσου υποχρέωση να νοικοκυρέψουμε το ίδρυμα, να το εκσυγχρονίσουμε, να μπορέσει πραγματικά να ανταποκριθεί στο ρόλο του, χωρίς όμως να υπάρχουν οι σπατάλες, χωρίς να υπάρχουν τα όποια προνόμια».

Πρόσθεσε πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για το παρελθόν, όμως οι νέες συνθήκες έχουν διαφοροποιήσει ολόκληρο το σκηνικό «και για αυτό και για να μπορέσουμε να μην κλάψουμε επί ερειπίων ή ακόμα να συντελεστούν πράγματα και στο τέλος να κάνουμε τις αναλύσεις μας ή την νεκροψία, είναι καλύτερα έγκαιρα και προληπτικά, με συνεργασία όλων των φορέων – εργαζομένων, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων και των άλλων εμπλεκομένων – στη βάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού, να προσπαθήσουμε με την κατανόηση και τη συνεννόηση όλων να βρούμε τις καλύτερες λύσεις».

«Να μην συντελεστεί το κακό και μετά να προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί συντελέστηκε», ανέφερε ο κ. Καρογιάν και πρόσθεσε: “Εκπέμπεται ένα σήμα κινδύνου σε εμάς. Εχουμε ακόμα το χρόνο, αρκεί να έχουμε και τη βούληση όλοι μέσα σε πλαίσιο συνεννόησης, μέσα στο πλαίσιο της συνειδητής αντιμετώπισης των προβλημάτων να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Διαφορετικά απλώς θα λέμε ωραία λόγια, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και αντίκρισμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα