Καρογιάν: Σημαντικό και δύσκολο το 2012

16:21 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική και δύσκολη χρονιά χαρακτήρισε το 2012 ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, κατά την κοπή της βασιλόπιτας την Τετάρτη το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος για το προσωπικό, ευχόμενος σε όλους υγεία, χαρά, δύναμη.

Κατά το 2011, είπε, το ΔΗΚΟ απέδειξε ότι έχει βαθιές ρίζες και είναι ρυθμιστής, έχει μέλλον.

Προλογίζοντας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου,

Γενικός Διευθυντής του κόμματος, είπε ότι με την είσοδο κάθε νέας χρόνιας γεννιούνται ελπίδες και προσδοκίες, για τις οποίες ευχήθηκε να επαληθευτούν.

Οι δικές μας προσπάθειες, με επικεφαλής τον Μάριο Καρογιάν, συνέχισε, θα κατατείνουν πάντοτε στην εξυπηρέτηση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, προσθέτοντας ότι είναι καθήκον του ΔΗΚΟ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διαδραματίσει το ρυθμιστικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο, επ’ ωφελεία του τόπου και του λαού.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχήθηκε όλες οι προσδοκίες του καθενός να υλοποιηθούν το 2012 που όπως είπε, θα είναι μια δύσκολη χρονιά ”και σε ό,τι αφορά το εθνικό μας θέμα και σε ό,τι αφορά την ευρύτερη εσωτερική κατάσταση”.

Για το Κυπριακό ευχήθηκε να είναι η χρονιά για την απελευθέρωση και την επανένωση του λαού. ”Οπου θα επιτευχθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει πλήρως με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, στα πλαίσια και στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ”.

Μια χρονιά, συνέχισε, όπου ο λαός θα γευθεί τους καρπούς της απελευθερωμένης Κύπρου για να μπορέσει ολόκληρος ο λαός να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Για την οικονομία ευχήθηκε το 2012 να είναι η απαρχή για το ξεπέρασμα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, η κοινωνία, η οικονομία. ”Κακά τα ψέματα, βρισκόμαστε στο δίνη σοβαρών προβλημάτων. Χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες. Χρειάζονται μέτρα, χρειάζονται τομές, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις έτσι που πραγματικά η Κύπρος το συντομότερο δυνατό να φύγει από τον κίνδυνο περαιτέρω διολίσθησης της οικονομίας και να δώσουμε τη σιγουριά στους πολίτες, όπου τη ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια”.

Μπροστά μας έχουμε πολλές προκλήσεις, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, λέγοντας ότι έχουμε και ευκαιρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και εξαρτάται από εμάς αν θα πετύχουμε τους στόχους, καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων, των προσδοκιών του κυπριακού λαού. Ενότητα και συλλογικότητα είναι δύο βασικές αρχές, πρόσθεσε, πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και τη συμπεριφορά μας και τις ενέργειές μας για να δει ο τόπος καλύτερες μέρες. ”Ας αφήσουμε στο παρελθόν τις άγονες αντιπαραθέσεις, τις αντεκκλίσεις χωρίς νόημα ή ακόμα και τις επικοινωνιακές τακτικές. Εχουμε χρόνο για όλα αυτά. Ας επικεντρωθούμε τώρα στα ουσιώδη, τα βασικά, τα ουσιαστικά”.

Δεν ενδιαφέρουν το λαό οι όποιες προσωπικές ατζέντες του οποιουδήποτε από εμάς, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι ”δεν αφορούν την κοινωνία τα όποια παίγνια θέλει ο καθένας από εμάς θέλει να παίξει”. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολί

Keywords
Τυχαία Θέματα