Κατ’ ιδίαν συνάντηση Λέτα – Βενιζέλου

19:00 29/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο συντονισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών των δύο χωρών ενόψει και των διαδοχικών Προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ που θα ασκήσουν το προσεχές έτος, αναφέρθηκαν ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν στη συνέχεια, στο επίκεντρο της συνάντησης

βρέθηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μίγμα ευρωπαϊκής πολιτικής που θα εγγυάται την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, και θα δίνει απάντηση στις αγωνίες των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι οποίες πιέζονται από τα προγράμματα προσαρμογής και τις πολιτικές λιτότητας.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην έννοια του ευρωπαϊκού πολιτικού Νότου, η οποία, όπως είπε, έχει «πάρα πολύ μεγάλη σημασία», προσθέτοντας ότι στον τομέα αυτό, οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι Βενιζέλος και Λέτα αναφέρθηκαν, επίσης, στην ανάγκη να διαμορφωθεί και να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των επιμέρους κρατών μελών, ιδίως στο χώρο της Μεσογείου, κάτι που συνδέεται και με την αξιοποίηση των θαλασσίων ζωνών, πάντοτε, βεβαίως, εντός του πλαισίου των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών της περιοχής, με δεδομένο ότι η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας.

Συμφώνησαν, επίσης, ο κ. Βενιζέλος να επισκεφθεί τη Ρώμη στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχει συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο και τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας Ένζο Μοαβέρο Μιλανέζι, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δύο Προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και την ανάληψη άλλων κοινών πρωτοβουλιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα