Καταστράφηκαν 120.869 πεπαλαιωμένα βλήματα στην Παλώδια

12:05 2/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι από τα 223.845 πεπαλαιωμένα βλήματα BOFOR 40 χιλιοστών, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στο στρατόπεδο της Παλώδιας, έχουν μέχρι τώρα καταστραφεί τα 120.869.

Σημειώνεται ότι όλα τα υπόλοιπα 102.976 βλήματα έχουν μεταφερθεί και αποθηκευτεί σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο – σε ασφαλείς τομές – που έχουν δημιουργηθεί στο συγκρότημα αποθηκών Καλαβασού και η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει τη διαδικασία μέχρι πλήρους καταστροφής.

Παράλληλα, το Υπουργείο Αμυνας αποτάθηκε στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και υπάρχει ήδη θετική

ανταπόκριση από διάφορες χώρες – μέλη για παροχή τεχνικής βοήθειας και αποστολή ομάδων πυροτεχνουργών έτσι ώστε να καταστραφούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα εναπομείναντα πεπαλαιωμένα πυρομαχικά της Ε.Φ.

Το Υπουργείο Αμυνας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Αρχηγούς όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, στους Βουλευτές Λεμεσού, καθώς και στα Κοινοτικά Συμβούλια Ασγάτας και Καλαβασού για τη συνεργασία τους για την επίλυση του «σοβαρού αυτού προβλήματος ασφάλειας που εκκρεμούσε για δεκαετίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα