Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

17:47 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατέθεσε την Δευτέρα τον θεμέλιο λίθο της Νέας Πτέρυγας για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και σε εκεί χαιρετισμό της η Υπουργός Υγείας είπε ότι με αυτή την ενέργεια δίδεται «επιτέλους σάρκα και οστά σε ένα πολυαναμενόμενο και άκρως αναγκαίο έργο».

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Υγείας είπε ότι η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αποτελούσε «ένα έργο το οποίο βρισκόταν στην ναφθαλίνη για πάρα πολλά χρόνια, παρά το γεγονός ότι η υλοποίηση του αποτελούσε επιτακτική ανάγκη,

γεγονός που αναγνώριζαν πολίτες και πολιτικοί».

Η κ. Αγρότου είπε ότι «χάρη όμως στις άοκνες προσπάθειες και το συνεχές ενδιαφέρον των δυο πρώην Υπουργών Υγείας του Δρ. Χρίστου Πατσαλίδη και του Δρ. Σταύρου Μαλά, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταθέσουμε το θεμέλιο λίθο έναρξης των εργασιών, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της παρούσας Κυβέρνησης στο τομέα της Υγείας».

Εξήγησε πως το νέο έργο περιλαμβάνει «ένα καινούργιο κτίριο, συνολικού εμβαδού 19,700m², το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από το υφιστάμενο κτίριο του Νοσοκομείου Λάρνακας και θα ανεγερθεί απέναντι από τη κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Λάρνακας, το οποίο σήμερα καταλαμβάνεται από το κυλικείο και τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης».

Πρόσθεσε ότι «θα ενώνεται δε, μέσω κλειστών γεφυρών με το υφιστάμενο κτίριο του Νοσοκομείου στον 1ο και 3ο όροφο».

Η Υπουργός Υγείας είπε ότι «το κτίριο της επέκτασης θα αποτελείται σε γενικές γραμμές, από 2 επίπεδα υπογείων, ημιυπόγειο, άνετο φυσιοθεραπευτήριο, χώρους στάθμευσης και τεχνικής υποστήριξης, ισόγειο και από 4 ορόφους ενώ θα υπάρχει επίσης πρόνοια για ανέγερση 4 μελλοντικών ορόφων».

Το Υπουργείο Υγείας και γενικότερα η Κυβέρνηση, είπε η Ανδρούλα Αγρότου, «έχει επιδείξει διαρκές ενδιαφέρον για τη βελτίωση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο τόπο μας και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αυτή η Κυβέρνηση τόλμησε και υλοποίησε μια δέσμευση προς τους πολίτες της Λάρνακας και όχι μόνον, για να έχουν στη διάθεση τους ένα καθόλα σύγχρονο νοσοκομείο».

Χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας, «έχοντας ως βασικό μέλημα την προαγωγή της ιατρικής Επιστήμης, προωθεί τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου σε ότι αφορά την κλινική εκπαίδευση φοιτητών.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Υγείας, είπε ότι «η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. και η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την επέκταση του νοσοκομείου από τον ίδιο, επιβεβαιώνει τη διαχρονική δέσμευση του κράτους να θέτει τις Υπηρεσίες Υγείας πολύ ψηλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα