Κατεδάφισαν τοίχο για να ληστέψουν τράπεζα στο Παλιομέτοχο

13:48 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σύστημα συναγερμού υποκαταστήματος τράπεζας, που βρίσκεται στο Παλιομέτοχο Λευκωσίας, έθεσε σε κινητοποίηση τα ξημερώματα την Αστυνομία, άνδρες τις οποίας διαπίστωσαν πως άγνωστοι επιχείρησαν να τη διαρρήξουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, το σύστημα συναγερμού της τράπεζας ήχησε στις 4:45 και η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν οποιαδήποτε

πρόσωπα.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι οι επίδοξοι διαρρήκτες παραβίασαν δυο υποστατικά που εφάπτονται τις τράπεζας και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι «έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια και αξιολογούνται κάποιες πληροφορίες όσον αφορά την υπόθεση αυτή, η οποία διερευνάται».

Σε ερώτηση για τα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία για αποτροπή τέτοιων φαινομένων, ο κ.Αγγελίδης είπε ότι «έχει γίνει ο ανάλογος σχεδιασμός και προγραμματισμός από πλευράς δικής μας, όσον αφορά την ασφάλεια των τραπεζών και άλλων συνεργατικών ιδρυμάτων και αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι, η όλη κατάσταση παρακολουθείται».
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αστυνομία, οι δράστες διέρρηξαν αρχικά υποστατικό το οποίο χρησιμοποιείται ως φροντιστήριο και αφού κατεδάφισαν μέρος του τοίχου, προσπάθησαν να εντοπίσουν το πίσω μέρος του χρηματοκιβωτίου της τράπεζας χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, διέρρηξαν το δεύτερο υποστατικό και αφού κατεδάφισαν μέρος του τοίχου, εντόπισαν και απέκοψαν μέρος της μεταλλικής επίστρωσης του χρηματοκιβωτίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να το παραβιάσουν.
Όσον αφορά τη σύλληψη των δυο ανήλικων στη Λάρνακα για υποθέσεις ληστειών και κλοπών από πρόσωπα, ο Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως η αστυνομία εκτιμά πως, με τη σύλληψη τους, έχουν αποτραπεί παρόμοια αδικήματα, τα οποία θεωρούνται σοβαρά, καθώς στην πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν ηλικιωμένες γυναίκες.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και έχοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας των δυο συλληφθέντων, θα ενημερωθούν σχετικά και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Γραφείο Ευημερίας), ώστε να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα υπό τις περιστάσεις μέτρα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα