Νταβούτογλου: Κανένα διεθνές πρόβλημα δεν επιλύεται χωρίς την Άγκυρα

12:36 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία είναι η διάδοχος παγκόσμια δύναμη και κανένα ζήτημα στις διεθνείς σχέσεις δεν επιλύεται πλέον χωρίς τη συνδρομή και βοήθεια της Αγκυρας, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου. Μιλώντας την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνόδου του AKP στην επαρχία Μανίσα, ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι έχει τερματιστεί πλέον η αβεβαιότητα στη χώρα και η Κυβέρνηση προχωρεί στην εφαρμογή των στρατηγικών της “χωρίς κανένα εμπόδιο στα πόδια της”.

Για την ενταξιακή πορεία της Αγκυρας, ο

ΥΠΕΞ ανέφερε ότι εάν ΕΕ ανοίξει πλέον αυτό το δρόμο και την προοπτική στη χώρα του, τότε και η Τουρκία με τη σειρά της θα προχωρήσει σεβόμενη την όλη διαδικασία.

“Η ένταξη στην ΕΕ είναι στρατηγικός στόχος. Αν η ΕΕ δεν ανοίξει αυτό το δρόμο στην Τουρκία, τότε ο καθένας από εμάς μπορεί να προχωρήσει στις κατευθύνσεις που αυτός επιθυμεί. Και εμείς θα εξετάσουμε προς τα που θα κινηθούμε”, συνέχισε.
Για την απολογία του Ισραήλ για το Μαβί Μαρμαρά ο Νταβούτογλου είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το Τελ Αβίβ να πληρώσει τίμημα για την καταδρομική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα