Παραίτηση του Προέδρου ζήτησε το ΕΥΡΩΚΟ στο Εθνικό

16:21 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα ζήτησε σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια λόγω των αποτελεσμάτων του Greentree, αλλά και όσων συνέβησαν που οδήγησαν στο Greentree.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι αυτός είναι ο τρόπος της ενότητας για να αντιμετωπιστούν από τούδε και το εξής τόσο το Κυπριακό όσο και η κυπριακή Προεδρία, όσο και άλλα θέματα όπως το φυσικό αέριο.

«Διότι με αυτές τις προσεγγίσεις που έχουμε,

αν πάμε συγκρουσιακά σε αυτή την κρίσιμη χρονιά και οδηγηθούμε μάλιστα σε προεδρικές εκλογές το μέλλον της Κύπρου δεν είναι καλό», ανέφερε.

Αναφορικά με το θέμα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι θα γίνει διαπραγμάτευση το απόγευμα στη Βουλή και ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα ζητήσει την αποπομπή του. Πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα «να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως είναι και αναλόγως με αυτά που λέμε να πράττουμε, όχι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε».

«Επειδή είπε ότι δεν είναι μέρος της πολιτικής, τον θεωρούμε ότι είναι μέρος της φαυλότερης και της πιο σκοτεινής πολιτική μηχανορραφίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού», δήλωσε αναφορικά με τον κ. Ντάουνερ.

Είπε, επίσης, ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα πρότεινε στο Εθνικό Συμβούλιο να προχωρήσει τάχιστα σε ένα λεπτομερές περίγραμμα λύσης του Κυπριακού.

Οσον αφορά το θέμα του διαπραγματευτή για το Κυπριακό, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι εφόσον συζητά η πλειοψηφία πλέον των κομμάτων θέμα αλλαγής διαπραγματευτή, αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

«Η κυπριακή Προεδρία μπορεί να μας βρει με Πρόεδρο της Κυπριακή Δημοκρατίας να προεδρεύει, ει δυνατόν να μην είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Χριστόφιας και να έχουμε και έναν άλλο διαπραγματευτή», κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα