Καζαμίας: Στόχος η μείωση του διοικητικού φόρτου στις επιχειρήσεις

22:05 1/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση σε πρωτοβουλίες που προωθούν τη μείωση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού φόρτου στις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, προσθέτοντας ότι εθνικό στόχο αποτελεί η μείωση κατά 20% του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις μέχρι το 2012.

”Ως Κύπρος, μαζί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουμε αναλάβει δέσμευση έναντι της ΕΕ να μειώσουμε το διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις, και έχουμε υιοθετήσει ως εθνικό στόχο μείωσης του

διοικητικού φόρτου στην εθνική μας νομοθεσία μέχρι το 2012, το 20%”, είπε ο κ. Καζαμίας σε χαιρετισμό του σε αποψινή εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Εργου Μείωσης του Διοικητικού Φόρτου, το οποίο υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την εταιρεία KPMG Ltd.

Ο κ. Καζαμίας είπε ότι ”μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προωθείται στην Κύπρο από το 2007, η Βελτίωση του Ρυθμιστικού Πλαισίου, η οποία ουσιαστικά εστιάζεται στη μείωση της γραφειοκρατίας και έχει ως στόχο την καλύτερη διακυβέρνηση”, προσθέτοντας ότι ”η αλλαγή αυτή θα επέλθει μέσα από μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία” και ”είναι για αυτό που ζητούμε την έμπρακτη στήριξη όλων σας για να καταφέρουμε να επιτύχουμε τον εθνικό μας στόχο μέχρι το 2012”.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, ”η Βελτίωση του Ρυθμιστικού Πλαισίου αποτελεί το έναυσμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Κύπρο” και ”για την περαιτέρω προώθηση δομικών αλλαγών που επιβάλλονται να γίνουν για την αναβάθμιση και βελτίωση της δημόσιας υπηρεσίας του τόπου, και κατ’ επέκταση, για την καλύτερη και περισσότερο άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων”.

Ο κ. Καζαμίας είπε ότι οι εισηγήσεις μείωσης του διοικητικού φόρτου που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του Εργου, τέθηκαν ήδη για υλοποίηση σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα τμήματα/υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι ”όλοι γνωρίζουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, και είναι αυτές που ταλανίζονται περισσότερο από τις περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες”.

”Είναι αποδεδειγμένο μέσα από την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών που θεωρούνται πρωτοπόρες στο όλο θέμα, ότι η μείωση του διοικητικού φόρτου οδηγεί στην απελευθέρωση πόρων προς περισσότερο παραγωγικές δραστηριότητες, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό, την παραγωγικότητα και στο σύνολο, το ΑΕΠ της οικονομίας”, είπε ο κ. Καζαμίας, προσθέτοντας ότι ”σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι μόνο θεμιτές αλλά και επιβεβλημένες”.

Ανέφερε ότι ”πολύ σημαντική προϋπόθεση για την έγκαιρη και επιτυχημένη εφαρμογή των εισηγήσεων μείωσης του διοικητικού φόρτου, είναι η συνεχής συνεργασία με το δημόσιο τομέα” και πρόσθεσε ότι ”για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο απαιτείται βασικά αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας”.

Ανέφερε, επίσης, ότι ”σε αυτή την προσπάθεια για επίτευξη του εθνικού μας στόχου, πολύ σημαντική ε

Keywords
Τυχαία Θέματα