Κινδύνεψε μέλος της αστυνομίας σε καταδίωξη στην Πάφο

15:21 12/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερα πρόσωπα συνέλαβε χθες βράδυ η αστυνομία στην Πάφο στα πλαίσια της εκστρατείας που διενεργεί για την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων, διαρρήξεων και κλοπών.

Μετά από πολύωρη καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ένας 25χρονος, δύο 17χρονοι και ένας 14χρονος, περιπολικό της αστυνομίας προσέκρουσε σε όγκο από χώματα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μπροστινό μέρος του και να τραυματιστεί ελαφρά ένα μέλος της αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στην Πάφο Νίκος Τσαπής ανέφερε πως κατά τη διάρκεια συντονισμένης

επιχείρησης που διενήργησαν στις 3.30 τα ξημερώματα μέλη της τροχαίας Πάφου, έκαναν σήμα σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα για να σταματήσει αλλά ο οδηγός του παρέλειψε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών οι οποίοι διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο από τον επικίνδυνο τρόπο που αυτό οδηγείτο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαπής ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέπτυξε ταχύτητα και σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις παραβίασε τα φώτα τροχαίας.

«Το περιπολικό της αστυνομίας ακολούθησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του να το ανακόψει χτύπησε σε όγκο από χώματα με αποτέλεσμα ένα μέλος της αστυνομίας να τραυματιστεί και το περιπολικό να καταστραφεί στο μπροστινό μέρος του», πρόσθεσε ο κ. Τσαπής.

Ένα δεύτερο περιπολικό ακολούθησε το ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο τελικά ανακόπηκε σε αγροτική περιοχή.

«Σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης που έγινε στον 25χρονο οδηγό διαπιστώθηκε ένδειξη 71 μίλιγκραμ και συνελήφθη. Επίσης συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 14χρονος που επέβαιναν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο», πρόσθεσε ο κ. Τσαπής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή η εκστρατεία της αστυνομίας για την πρόληψη αλλά και καταστολή των διαρρήξεων και κλοπών καθώς και τροχαίων δυστυχημάτων θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς.

Στο αυτοκίνητο του 25χρονου μετά από περαιτέρω έλεγχο της αστυνομίας ανευρέθηκε ένας σιδερολοστός.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά, διακομίσθηκε στο γενικό νοσοκομείο Πάφου και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απελύθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα