Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνει την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην Νέα Υόρκη

16:05 30/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνει την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην Νέα Υόρκη αφού η ενημέρωση που τύχαμε στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου ήταν γενική και ανεπαρκής.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει με κάθε τρόπο τη διαδικασία των γεφυρωτικών προτάσεων. Μια διαδικασία που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, γεγονός που στην παρούσα φάση θα αποβεί καταστροφικό και θα εγκλωβίσει το μέλλον του Κυπριακού λαού χωρίς τη

θέληση του.

Ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία να καταγραφούν οι κόκκινες γραμμές οι οποίες θα καθορίζουν τι για τη δική μας πλευρά είναι αδιαπραγμάτευτο. Έτσι ο Πρόεδρος θα μπορεί να πορεύεται προτάσσοντας και διεκδικώντας μια λύση η οποία σε ένα επόμενο δημοψήφισμα θα μπορεί να γίνει αποδεχτή από την πλειοψηφία του Κυπριακού λαού.

Κατά την άποψη μας ο Πρόεδρος αμέσως μετά την επιστροφή του θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης των Οικολόγων για καθορισμό των κόκκινων γραμμών μέσω δημοψηφίσματος ώστε να καταρτιστεί μια στρατηγική αντιμετώπισης των συνεχών προκλήσεων, πιέσεων και υποχωρήσεων, που να θέτει το Κυπριακό στη σωστή του βάση – ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής – να είναι αποτελεσματική και με την οποία να συμφωνεί η πλειοψηφία του Κυπριακού λαού και της πολιτικής ηγεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα