Στη Βρετανία η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

12:05 30/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Βρετανία παίρνει, στις 7 Νοεμβρίου 2011, τη ”σκυτάλη” της προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το εξάμηνο μέχρι και τις 14 Μαΐου του 2012.

Από την σχετική απόφαση της Επιτροπής των Υπουργών του ΣτΕ προκύπτει ότι, οι προτεραιότητες που ορίζει για το διάστημα της προεδρίας της η Βρετανία, αποτελούν συνέχεια των αντίστοιχων που είχε ορίσει η απερχόμενη Ουκρανική προεδρία και οι οποίες, μόνον εν μέρει, υλοποιήθηκαν.

Ετσι,

ως κυρίαρχο θέμα της Προεδρίας της στο ΣτΕ η Βρετανία καθορίζει την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την στήριξη των μεταρρυθμίσεων που συντελούνται στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στον οργανωτικό τομέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, την ενίσχυση των θεσμών τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας και την υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτών των προτεραιοτήτων ανακοινώθηκε ότι, η Βρετανία θα φιλοξενήσει ένα συνέδριο εμπειρογνωμόνων, στις 17-19 Νοεμβρίου 2001, που θ’ ασχοληθεί με τον καθορισμό των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ΕΔΑΔ μέχρι το 2020.

Τον Μάρτιο του 2012 και σε ημερομηνία που θα καθορισθεί μεταγενέστερα, έχει προγραμματισθεί να γίνει στο Λονδίνο, συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των κρατών-μελών του ΣτΕ, με την ”Επιτροπή της Βενετίας”, με θέμα το κράτος δικαίου στην Ευρώπη ενώ, τον Απρίλιο του 2012, έχει προγραμματισθεί συνάντηση των ΥΠΕΞ των 47 κρατών-μελών του Οργανισμού, για τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα