Κλείνει η ”ψαλίδα” Ομπάμα – Ρόμνι

16:37 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα – Μιτ Ρομνι καθώς ο πλανητάρχης προηγείται του επίμονου μορμόνου μόλις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Υπέρ του Ομπάμα τάχθηκε το 47% των ερωτηθέντων έναντι 43% που υποστηρίζει τον εκλεκτό των Ρεπουμπλικάνων .
Κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες μείωσε τη διαφορά από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ

Ρόμνι.

Η έρευνα διεξήχθη με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την 12η έως την 15η Απριλίου. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση από την 8η έως την 11η Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνι 41%.

Η τηλεφωνική έρευνα έγινε σε 1044 ενήλικους.

Στο μεταξύ, η ομάδα του Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε 53 εκατ. δολάρια το Μάρτιο για την χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 567 χιλιάδες άνθρωποι συνεισέφεραν στην εκστρατεία του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα έχει συγκεντρώσει συνολικά 200 εκατ. δολάρια.

Ο βασικός αντίπαλός του – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-Μιτ Ρόμνι είχε συγκεντρώσει στα τέλη Φεβρουαρίου 75 εκατ. δολάρια αλλά έχει ήδη δαπανήσει τα 66 στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του στο εσωκομματικό πεδίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα