Κλινικά νεκρή η διαδικασία των συνομιλιών, λέει το ΕΥΡΩΚΟ

14:32 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνομιλίες έχουν εισέλθει σε μια επικίνδυνη λαθροβίωση και η διαδικασία είναι κλινικά νεκρή, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος διατύπωσε και επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Γιωργάλλας επέκρινε την Αγκυρα και τον Τ/κ ηγέτη ότι επιδιώκουν με επικοινωνιακές κινήσεις να δημιουργήσουν την εντύπωση δήθεν προόδου με τον κ. Ντάουνερ να αναδεικνύεται

ως ρυθμιστής των εξελίξεων.

”Μπροστά στο ενδεχόμενο τερματισμού των διαπραγματεύσεων, η τουρκική πλευρά ήδη εργάζεται για να της μείνουν ως πολιτική προίκα όλες οι υποχωρήσεις του κ. Χριστόφια”, είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Εκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς της πλευράς μας, η οποία έχει εγκλωβιστεί σε μια άκαρπη διαδικασία που έχει απαλλάξει την Τουρκία από τις κατοχικές της ευθύνες στην Κύπρο.

”Την ώρα που ο κ. Χριστόφιας παραδέχεται και επιβεβαιώνει τους κινδύνους, τις πιέσεις και τις απειλές που ελλοχεύουν σήμερα στο Κυπριακό, την ίδια αυτή ώρα ο Πρόεδρος παρουσιάζεται εντελώς αρνητικός να αλλάξει την αποτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί εδώ και τέσσερα χρόνια”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι η ”επόμενη καταστροφική εξέλιξη” για την πατρίδα και το λαό μας είναι να αποδεχθεί η Τουρκία τα ”δώρα Χριστόφια” και να οδηγηθούμε έτσι σε μια συνομοσπονδία τρικοινοτική με τους εποίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα