Κομματική πειθαρχία απαιτούν Παπανδρέου &Σαμαράς

16:07 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

‘Ναι΄από όλους, ζήτησε σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, όσον αφορά τη ψήφιση των μέτρων του νέου μνημονίου στην αυριανή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε το δίλημμα μέτρα ή χρεοκοπία την οποία περιέγραψε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, ενώ επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στη ΝΔ.

Όπως είπε πρέπει να «μιλήσουμε ειλικρινά στους Έλληνες και να τους πούμε τι εστί χρεοκοπία» την οποία περιέγραψε ως χάος, με επικίνδυνες συνέπειες, προσθέτοντας ότι «αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», θα υπάρχει αδυναμία καταβολής όλων των μισθών και των συντάξεων, θα υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης σχολείων και νοσοκομείων, οι περικοπές θα είναι πολύ σφοδρότερες, θα υπάρξει κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα καταρρεύσει.

Ακολουθώντας το πνεύμα της ομιλίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ, απομονωμένη και ταπεινωμένη, χωρίς συμμάχους σε σημαντικές μάχες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στη ΝΔ επανερχόμενος σε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία απέδωσε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση κάνοντας λόγο για κρατικοδίαιτη οικονομία, πελατειακό σύστημα, μεσάζοντες και παρασιτικά στοιχεία στην οικονομία της χώρας.

Υπερασπίστηκε το έργο της δικής του κυβέρνηση λέγοντας ότι «η διετία μας δεν ήταν το πρόβλημα, ήταν η αρχή της λύσης. Ατελής και καθυστερημένη, αλλά ήταν η αρχή», ζητώντας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη λυγίσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους «για να μπορέσουμε εμείς, κι όχι μια δεξιά κυβέρνηση, να επανορθώσουμε τις αδικίες».

Μιλώντας σε δραματικούς τόνους ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε για δύο χρόνια έναν σταυρό που δεν του αναλογούσε, λέγοντας: «Μου στοίχισε προσωπικά, έχασα φιλίες, έχασα οικειοθελώς και την πρωθυπουργία της χώρας, για να αποδείξω ότι δεν με ενδιαφέρει η εξουσία» προσθέτοντας «με έβρισαν όπως κανέναν άλλο πολιτικό. Αγνόησα την αθλιότητα και το πολιτικό κόστος, γιατί αυτά είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα τραβήξει ο λαός, αν χρεοκοπήσει η χώρα».

Όπως είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «πρώτα δώσαμε τη μάχη με τη συνείδησή μας, αυτό μην το υποτιμάτε, μην το ξεχάσετε ποτέ» και κατέληξε λέγοντας ότι «η πατρίδα μάς ζητεί να υπερβούμε τον εαυτό μας, η ψήφος είναι εθνικής σημασίας».

Κομματική πειθαρχία και «ναι» στο νέο μνημόνιο και τα μέτρα ζήτησε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος του, δεσμευόμενος να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI και επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες που δεν παραγράφονται.

Ο κ. Σαμαράς είπε για ακόμα μία φορά ότι για πρώτη φορά υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση, ενώ δεν άφησε κανένα περιθώριο για διαρροές στην Ολομέλεια, για την ψήφιση των μέτρων λέγοντας: «είμαστε ή δε

Keywords
Τυχαία Θέματα